Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä toteutettavat lasten ja nuorten liikuntaunelmat valittu - toteuttamassa 20 paikallista liikunta-alan toimijaa

Jyväskylässä toteutettavat lasten ja nuorten liikuntaunelmat valittu - toteuttamassa 20 paikallista liikunta-alan toimijaa

Jyväskylässä kerättiin maalis-huhtikuussa lasten ja nuorten liikuntaunelmia Jyväskylän kaupungin ja 19 paikallisen liikunta-alan toimijan yhteistyöllä. Nyt alkaa unelmien toteutus. Kaikki mukana olevat 20 toimijaa ovat sitoutuneet toteuttamaan vähintään yhden lapsen tai nuoren liikuntaunelman vuoden 2017 aikana. Ensimmäiset unelmat toteutetaan jo 10.5. valtakunnallisen Unelmien liikuntapäivän yhteydessä uimahalli AaltoAlvarissa, Puuppolan päiväkodissa, Keski-Palokan koulussa ja sisäliikuntamaailma Jump Parkissa.

Vesiliikuntaseura Swimming järjestää keskiviikkona 10.5. Tammirinteen päiväkodin päiväkotiryhmälle tapahtumapäivän uimahalli AaltoAlvarissa. Samana päivänä Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen liikunnanohjaaja vierailee Puuppolan päiväkodissa ohjaamassa lapsille liikuntatuokion, Jyväskylän pesäpallojoukkueet tekevät aamutuimaan yllätysvierailun Keski-Palokan koululle ja Kirrin päiväkodin esikouluryhmä vierailee sisäliikuntamaailma Jump Parkissa.

Unelmakeräys tuotti yhteensä 631 vastausta. Omia liikuntaunelmiaan pohtineiden lasten ja nuorten kokonaismäärä nousee kuitenkin huomattavasti suuremmaksi, sillä joukossa oli kymmenittäin vastauksia, joissa luokan tai päiväkotiryhmän unelmat oli koottu yhteen vastaukseen.

- Aivan tarkkaa unelmien määrää on vaikea laskea, sillä sitä varten tulisi tietää vastanneiden luokkien ja päiväkotiryhmien oppilasmäärät. Joka tapauksessa vastaajia on kaiken kaikkiaan tuhansia. Päiväkodit ja alakoulut uskalsivat unelmoida runsaasti, mutta toisen asteen opiskelijoiden ja yli 20-vuotiaiden aktiivisuus jäi hieman heikommaksi, kertoo liikuntakoordinaattori Henri Nyholm Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Vähintään 20 unelmaa toteutuu tänä vuonna

Sadat jyväskyläläiset lapset ja nuoret pääsevät nauttimaan vielä tämän vuoden aikana hienoista liikuntakokemuksista unelmien toteutuksien kautta. Toteutettavien unelmien joukossa on liikunnallisia päiväkoti- ja kouluvierailuja, maksuttomia liikuntaelämyksiä sekä tapaamisia ja yhteisharjoituksia eri lajien huippu-urheilijoiden kanssa. Lista toteutettavista unelmista löytyy tämän tiedotteen lopusta. Osa toteutuvista unelmista koskee yksittäistä lasta tai nuorta, ja näissä tapauksissa unelman lähettäjän nimeä ei mainita.

- Toteutettavien unelmien joukossa on todella kovia juttuja, kuten maailmanmestarihiihtäjä Matti Heikkisen vetämät yhteisharjoitukset alakoululaisen kanssa ja JYPin järjestämä kokonainen Unelmat liikkeelle -teemapäivä. Lisäksi listalla on paljon päiväkotiryhmille ja koululuokille suunnattuja maksuttomia liikuntakokemuksia sekä vastoinkäymisiä kokeneiden nuorten auttamista takaisin liikunnan pariin, Nyholm summaa.

Keräyksellä saatiin kasaan mielenkiintoinen ja monipuolinen lista Jyväskyläläisten lasten ja nuorten liikuntaunelmia. Toteutettavat unelmat eivät todennäköisesti rajoitu vain nyt julkaistuihin toteutuksiin, vaan vuoden kuluessa toimijoilla on mahdollisuus etsiä kerätystä aineistosta lisää toteutettavia unelmia.

- Monilla toimijoilla oli ideoiden tasolla todella lupaavia konsepteja, mutta niitä ei ehditty julkistukseen mennessä lyömään lukkoon. Lisäksi lähetetyissä unelmissa on paljon sellaisiin liikuntalajeihin ja -aktiviteetteihin kohdistuvia unelmia, joiden edustajia ei vielä ole unelmia toteuttamassa. Tarkoitus on kartoittaa myös heidän kiinnostustaan lähteä mukaan toteutukseen. Näin kaupungin näkökulmasta kerätty aineisto tarjoaa tietysti pidemmällä tähtäimellä mielenkiintoista informaatiota esimerkiksi liikuntapaikkarakentamiseen liittyvistä toiveista, Nyholm valottaa prosessia unelmista toteutukseen.

Liikkumisen unelmavuosi 2017

Jyväskylän lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräys on osa Olympiakomitean valtakunnallista Unelmat liikkeelle -hanketta ja Liikkumisen unelmavuotta 2017. Unelmat liikkeelle on toimintatapa, joka innostaa, osallistaa, verkottaa ja rohkaisee kokeilemaan. Toimintatavan tavoitteena on uudella tavalla lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia suomalaisille - saada unelmat liikkeelle. Mukana Liikkumisen unelmavuodessa 2017 on järjestöjä, yhdistyksiä, yksittäisiä ihmisiä sekä jo yli 140 paikkakuntaa.

Lisätiedot lasten ja nuorten liikuntaunelmien keräyksestä ja 10.5. järjestettävistä toteutuksista kellonaikoineen:
Liikuntakoordinaattori Henri Nyholm p. 014 266 8653, henri.nyholm[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/liikunta/unelmatliikkeelle

Vuoden 2017 aikana toteutettavat liikuntaunelmat:

Jyväskylän kaupunki: Liikuntapalvelujen liikunnanohjaajien päiväkotivierailut Puuppolan, Kortepohjan ja Muuratsalon päiväkoteihin toukokuussa 2017 sekä maahanmuuttajanaisille suunnattua uimahallitoimintaa syksyllä 2017.

Buugi Liikunta- ja hyvinvointikeskus: Personal Trainerin suunnittelema yksilöllinen harjoitusohjelma yliopisto-opiskelijalle.

Happee: Keski-Palokan koulun 4A-luokan kutsuminen Happeen kotiotteluun syksyllä 2017 ja salibandyopetusta huippupelaajien toimesta Keski-Palokan 2B-luokkalaisille.

JAMKO: Loukkaantumisista kärsineen opiskelijan auttaminen takaisin yleisurheiluharrastuksen pariin.

JJK: Jyväskyläläisen alakoululuokan jalkapallounelman toteutus toukokuussa Harjun stadionilla Veikkausliiga-ottelutapahtuman yhteydessä. Unelman toteutuksessa mukana JJK:n edustusjoukkueen pelaajat.

JNV: Jyväskyläläisen alakoululuokan kokeilu- ja tutustumiskäynti JNV:n uudelle voimisteluhallille.

Jump Park: Kirrin päiväkodin esikouluryhmän vierailu sisäliikuntamaailma Jump Parkissa 10.5.

JYP: Unelmat liikkeelle -teemajääkiekkopäivä Synergia Areenalla syksyllä 2017.

Jyväskylän Korkeakoululiikunta: Liikuntaneuvontaa korkeakouluopiskelijalle sekä voimaharjoittelukurssin järjestäminen syksyllä 2017.

Jyväskylän seurakunta: Seurakunnan nuorisotyö toteuttaa yhdentoista nuoren liikuntaunelman, mm. liikuntavälineiden hankintaa ja kuntosalijäsenyyksiä

Jyväskylän Voimistelijat: Kymmenelle lapselle ja nuorelle järjestetty akrobatia- ja trampoliinitunti Monitoimitalon telinevoimistelusalissa

Kampuksen Dynamo: Futsalin maalivahtiharjoitusta alakoululaiselle.

Keski-Suomen Liikunta: Liikunnallinen luontoretki Puistokoulun päiväkotiryhmä Lemmikkien kanssa.

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus: Alakoululaiselle järjestettävät hiihtoharjoitukset yhdessä huippuhiihtäjä Matti Heikkisen kanssa.

Kirittäret: Pelaajien yllätysvierailu Keski-Palokan koululle ja pelihetki oppilaiden kanssa 10.5.

Laajis: Huhtasuon yhtenäiskoulun 8C-luokan vierailu Laajavuoren seikkailupuistossa

Liikunnan Riemu: Päiväkoti- ja alakouluikäisille järjestettyä taitoluistelu-, yleisurheilu- ja jalkapallo-ohjausta sekä tanssitunti yliopisto-opiskelijalle.

Swimming Jyväskylä: Tammirinteen päiväkodin päiväkotiryhmälle järjestettävä tapahtumapäivä uimahalli AaltoAlvarissa 10.5. sekä Keltinmäen koulun YPR-luokalle huippu-uimareiden ohjaamaa uinnin pienryhmäopetusta.

*Kampuksen Plaanin ja Koulutuskuntayhtymän toteuttamat unelmat julkaistaan myöhemmin liikuntapalvelujen verkkosivuilla osoitteessa www.jyvaskyla.fi/liikunta/unelmatliikkeelle10.5.2017Anna-Leena Sahindal

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje