Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » 100 puistoa -kampanja etsii Suomen parhaita puistoja

100 puistoa -kampanja etsii Suomen parhaita puistoja

100 puistoa -kampanja haastaa suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot. Ehdotuksista kootaan sadan puiston lista Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Mikä tekee puistosta merkityksellisen, miksi se on tärkeä ja mitä siellä tehdään? Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, leikkiä ja pelata. Puistot ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

Yhä useampi suomalainen asuu rakennetussa ympäristössä, jossa puistot ja julkiset viheralueet tarjoavat lähimmän kosketuksen luontoon. Henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseksi on tärkeää, että asuinpaikan lähistöstä löytyy monipuolista viherympäristöä.

Viherympäristöliitto, Kaupunginpuutarhurien Seura ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto järjestävät 100 puistoa -kampanjan nostaakseen esille suomalaisille tärkeitä puistoja ja puistokulttuuria.

Kampanja on kaikille avoin ja kuka tahansa voi ehdottaa puistoa listalle. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä. Puisto voi olla pieni tai suuri, tunnettu tai vähemmän tunnettu, luonnonmukainen tai rakennettu. Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta.

Ehdota puistoa ja osallistu kampanjaan somessa tunnisteella #100puistoa

Ehdota puistoa kampanjaan 30.6.2017 mennessä täyttämällä verkkolomake osoitteessa https://www.vyl.fi/alan-kehittaminen/teemavuodet-ja-kampanjat/100puistoa/. Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #100puistoa.

Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista sata parasta puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunginpuutarhurien Seuran kesäluentopäivillä Kotkassa. Myös parhaat perustelut ja paras #100puistoa -somepostaus palkitaan.

(Viherympäristöliitto ry:n tiedote 2.05.2017)

Lisätiedot:

10.5.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje