Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän taidemuseossa pajoja, joogaa ja ilmaispäiviä Museoviikolla 16.-21.5.

Jyväskylän taidemuseossa pajoja, joogaa ja ilmaispäiviä Museoviikolla 16.–21.5.

Jyväskylän taidemuseossa museoviikkoa vietetään 16.–21.5.2017 monipuolisen ohjelmatarjonnan voimin. Tiistaina taiteilija Rita Vargas ohjaa maksullisen monotypiapajan, torstaina rentoudutaan museojoogassa, perjantaina voi nauttia kahvikupposen porinoissa kulttuuriluotsien kanssa ja taiteillaan kevään viimeisessä avoimessa pajassa. Jyväskylän taidemuseoon on vapaa pääsy torstaista sunnuntaihin 18.–21.5. Kansainvälistä museopäivää vietetään torstaina 18.5. ja lauantaina 20.5. Yläkaupungin Yön aikana museoon on vapaa pääsy 11–21.

Sunnuntaina 21.5. on Juho Karjalaisen näyttelyn viimeinen päivä. Sen kunniaksi taidemuseoon on vapaa pääsy ja näyttelytiloissa soi Karjalaista innoittanut Franz Schubertin musiikki.
Juho Karjalaisen uusimmat susiaiheiset teokset ovat syntyneet saksalaisen runoilijan Wilhelm Müllerin (1794–1827) runokokoelman Winterreise (Talvinen matka) innoittamana. Vuonna 1827 Franz Schubert sävelsi runoista samannimisen laulusarjan, jota kuvaillaan lied-taiteen kuningasteokseksi. Winterreise kertoo runoilijan talvisesta vaelluksesta, menetetystä rakkaudesta, kuolemasta ja toivosta. Se käsittelee ihmisen maanpäällisen vaelluksen eri sävyjä mitä riipaisevimmista muistoista ilon hetkiin.

"Teeman kypsyttely luonnostelemalla ja piirtämällä vie minulta ensin vähintään vuoden. Laattojen työstäminen on niin vaativaa, että töitä voi syntyä vain neljä tai viisi vuodessa, ja se on minulle kova tahti. Jyväskylän näyttelyyn tein susiteoksia ihan viime tingassa, koska hylkäsin aiheen jo kertaalleen epäonnistuneena. Nyt olen hyvilläni, että päätin kuitenkin valmistaa sarjan, sillä olen voinut säilyttää niissä oman ilmeeni", Karjalainen kertoi työskentelystään.

Museoviikon ohjelma Jyväskylän taidemuseossa

Näyttelyt
21.5. saakka Juho Karjalainen, taidegraafikko
21.5. saakka Hautamäki - Havia - Somervuori

Monotypia-grafiikkapaja tiistaina 16.5. klo 14–16.30
Kesäkaudella tiistaisin taiteilija Rita Vargas ohjaa grafiikan menetelmiä maksullisissa pajoissa. Voit osallistua yhteen päivään tai kaikkiin.
Grafiikan menetelmistä käydään läpi monotypia, kohopaino ja kuivaneula. Kurssin kielet ovat suomi ja englanti. Kurssi on tarkoitettu yli 12-vuotiaille.
Osallistumismaksu 25 €/päivä. Lisätietoja, ilmoittautumiset ja peruutukset oheisen linkin kautta: www.lyyti.in/MasterClassPrintmaking
Museojooga torstaina 18.5. klo 17–18
Ohjaajana Hannu Rainerma, mukaan oma alusta ja mukava asu. Hinta 10 € / kerta, ei ilmoittautumista.
Kevään viimeinen kerta.

Avoin paja perjantaina 19.5. klo 14–17, vapaa pääsy
Tule tekemään taidetta yksin tai ystäväsi kanssa taidemuseon avoimeen pajaan! Voit tehdä millaisia kuvia haluat niillä välineillä ja väreillä mitä on saatavilla.
Paikalla on ohjaaja, joka innostaa ja antaa vinkkejä kuvien tekemiseen ja väreillä leikkimiseen.
Avoin paja on tarkoitettu kaikenikäisille kokeilijoille ja kuvantekijöille. Sopii hyvin myös muistisairaille. Ei ilmoittautumista.
Kevään viimeinen kerta.

Perjantaiporinat 19.5. klo 14–16, vapaa pääsy
Kulttuuriluotsien järjestämillä perjantaiporinoilla pääset jakamaan kokemuksesi taideteoksista ja maailman menosta muiden kanssa kahvikupposen äärellä.
Kevään viimeinen kerta.

Yläkaupungin Yö lauantaina 20.5. klo 11-21, vapaa pääsy

16.30 Lauluyhtye Lipstikka – folkkia ja poppia a cappella
17.30 Siiri Kangas – akustista poppia jatsahtavalla otteella
18.45 KEliel – elektronista musiikkia
20.15 Heikko Aste – a cappella folkista viihdemusiikkiin
Sunnuntaina 21.5. klo 11-18, vapaa pääsy
Juho Karjalaisen näyttelyn viimeisenä päivänä 21.5. soi koko päivän näyttelytiloissa Schubertin Winterreise -musiikkiteosten sarja, joka innoitti Karjalaista susiaiheisten teosten syntyyn.


Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:

Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

Jyväskylän taidemuseo
Holvi
Kauppakatu 23
Avoinna ti–su 11–18
Pääsyliput 6€ / 3€, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille,
taide- ja museoaineiden opiskelijoille sekä perjantaisin kaikille.

Vapaa pääsy museoon Museoviikolla torstaista sunnuntaihin 18.–21.5.

10.5.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje