Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuokkalassa nuorisotyö jalkautuu ulos ja alueen toimijoiden tiloihin

Kuokkalassa nuorisotyö jalkautuu ulos ja alueen toimijoiden tiloihin

Jyväskylän Kuokkalan alueella käynnistyy uuden muotoinen nuorisotyö, jossa nuoret kohdataan koululla, Kuokkalan Graniitissa, seurakunnan tiloissa sekä ulkona eri tapahtumien ja tempausten muodossa. Nuorille järjestetään muun muassa ryhmätoimintaa, tapahtumia, retkiä ja leirejä. Nuorten palveluilla on tänä kesänä myös oma palstaviljelytila Kuokkalan palstaviljelyalueella, jossa nuoret pääsevät ryhmänä viljelemään mansikoita tai muuta maistuvaa. Nuorisotila Messin tiloista luovutaan toukokuun loppuun mennessä. Nuorille on rakentumassa uudet tilat Kuokkalan yhtenäiskoulun laajennusosaan, jonne päästään vuonna 2019.

–Nuorisotyön kehittäminen, monimuotoisten uusien työ- ja toimintamuotojen kokeilu, nuorten kohtaaminen ja kuuntelua siellä, missä nuoret ovat. Tätä kaikkea tavoittelemme Kuokkalan alueen uudenlaisella toimintamallilla, kertoo palvelupäällikkö Katariina Soanjärvi nuorten palveluista.

Kuokkalan nuoret ovat päässeet mukaan suunnittelutyöhön

Kuokkalan alueen nuorilta on kerätty toiveita ja ideoita syksystä 2016 lähtien uudenlaisen toiminnan sisällöiksi. Kiinteä yhteistyö alueen toimijoiden kanssa mahdollistaa monimuotoisen toiminnan suunnittelun. Alueella on paljon myös monikulttuurista ja yhdenvertaisen nuorisotyön osaamista, mikä näkyy työskentelyssä. Kuokkalan alueella hyväksi havaitut uudenlaiset työskentelymuodot toimivat jatkossa mallina myös muille alueille.

Tulevien viikkojen ohjelmassa on 17.5. norsujalkapalloa, rakkausrataa 23.5. ja 5.6. matka Särkänniemeen. Jatkossa Kuokkalan alueen nuorten toiminta löytyy alueen nuorisotyön facebook-sivustolta www.facebook.com/NuortenMessi ja Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenterista www.jyvaskyla.fi.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Katariina Soanjärvi, nuorten palvelut, p. 014 266 3691
vastaava nuorisonohjaaja Satu Paasonen, nuorten palvelut Kuokkalan alue, p. 014 266 7524

16.5.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje