Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kirjastojen ensimmäiset sateenkaarihyllyt avataan Kortepohjan lähikirjastoon ja pääkirjastoon keskiviikkona 17.5.

Jyväskylän kirjastojen ensimmäiset sateenkaarihyllyt avataan Kortepohjan lähikirjastoon ja pääkirjastoon keskiviikkona 17.5.

Jyväskylän kirjastojen ensimmäiset sateenkaarihyllyt avataan Kortepohjan lähikirjastoon (Isännäntie 3) ja pääkirjastoon (Vapaudenkatu 39–41) kansainvälisenä homo- ja transfobian vastaisena päivänä 17.5. Hyllyihin on koottu kaunokirjallisuutta, tietoa, sarjakuvia ja elokuvia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyen.

Kortepohjan kirjaston sateenkaarihyllyssä on heti saatavilla aikuisten, lasten ja nuorten aineistoa. Pääkirjaston hyllyssä on toistaiseksi aikuisten aineistoa, mutta hylly täydentyy ajan myötä myös lasten ja nuorten aineistolla.

Sateenkaarihyllyn tavoitteena on parantaa halutun aineiston löydettävyyttä, edistää avoimuutta ja vahvistaa kirjaston roolia syrjintää vastustavana, kaikille avoimena paikkana. Jyväskylässä kaikki kirjastot ovat syrjinnästä vapaita alueita.

Sateenkaarihyllyn viesti on positiivinen

Sateenkaarihyllyn aineisto välittää tietoa ja tarinoita erilaisuudesta, tarjoaa samaistumisen kohteita ja mahdollisuuden ymmärtää. Yksi tärkeä aineistoryhmä hyllyssä ovat sateenkaariperheistä kertovat lastenkirjat, jotka ovat tärkeä väline opettaa lapsille moninaisuudesta. Tutkimusten mukaan syrjivät asenteet tarttuvat lapsiin hyvin varhaisella iällä, joten aihetta on tärkeä käsitellä yhdessä, tarinoiden ja keskustelun kautta. Myös omaa seksuaalista suuntautumista miettivät nuoret koetaan tärkeäksi asiakasryhmäksi. HLBTIQ-nuorten itsemurhariski on kansainvälisten selvitysten perusteella huomattavasti suurempi kuin heteronuorten keskuudessa.

Kaikki sateenkaarihyllyyn valitut teokset löytyvät Keski-kirjastojen verkkokirjaston laajennetussa aineistohaussa tagilla sateenkaarihylly. Verkkokirjasto toimii osoitteesta www.keskikirjastot.fi

Lisätietoja:
Hanna Martikainen, palvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4094
Mielikki Matilainen, Kortepohjan kirjastonjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4171

www.kirjasto.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto/
www.facebook.com/kortepohjankirjasto

17.5.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje