Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän vammaispalveluiden ryhmäkoti Ahokodilla uudet, ajanmukaiset toimitilat Kaijanlammella

Jyväskylän vammaispalveluiden ryhmäkoti Ahokodilla uudet, ajanmukaiset toimitilat Kaijanlammella

Jyväskylän vammaispalveluiden ryhmäkoti Ahokodissa kesää odotellaan uusissa toimitiloissa Kaijanlammella. Ahokodin väki muutti Aittorinteeltä uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin huhtikuun alussa. Jokaisella asukkaalla on 12-paikkaisessa ryhmäkodissa oma huone ja oma kylpyhuone.
– Uudet tilat ovat upeat ja ajanmukaiset. Tilat ovat esteettömät ja erilaisten apuvälineiden käyttäminen on vaivatonta. Meidät on myös otettu hienosti vastaan naapurustossa, palveluesimies Heidi Stranden-Tuderus kertoo tyytyväisenä.

Ryhmäkodin yhteydessä Jyväskylän kaupungin vammaispalveluilla on myös kuusi uutta tukiasuntoa kehitysvammaisille henkilöille. Jokapäiväisessä elämässä tarvittavan avun, tuen ja ohjauksen asukkaat saavat tukiasumisen ohjaajilta.
– Tukiasunnoissa asuminen vaatii asukkaalta itsenäisen asumisen ja elämänhallinnan taitoja, vaikka ohjaajat ovatkin arjessa läsnä, Heidi Stranden-Tuderus selvittää.
– Tukiasunnot ovat haluttuja asumispalveluita. Kuusi uutta tukiasuntoa ovat hyvä lisäys vammaispalveluiden 20 tukiasunnon määrään, palvelupäällikkö Päivi Junnilainen toteaa.

Kodinomainen arki tavoitteena

Uudet tilat, ympäristö ja henkilöstölisäys tuovat mahdollisuuksia uudenlaiselle yhteiselle tekemiselle ja toiminnalle.
– Erilaisiin aistituokioihin, peleihin, kädentaitoihin ja ulkoiluun on nyt paremmat mahdollisuudet. Voimme myös kehittää toimintaamme entistä asiakaslähtöisemmäksi ja yhteisöllisemmäksi. Tavoitteena on kodinomainen, mielekäs arki, Heidi Stranden-Tuderus kuvaa.

Lisätietoja:
Palveluesimies Heidi Stranden-Tuderus, p. 014 266 3922
Palvelupäällikkö Päivi Junnilainen, p. 014 266 3636

18.5.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje