Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Just nyt haetaan kulttuurikaupunki Jyväskylän tulevaisuuden suuntaa, anna oma ideasi!

Just nyt haetaan kulttuurikaupunki Jyväskylän tulevaisuuden suuntaa, anna oma ideasi!

Kaupunkilaisten ideoita kerätään Yläkaupungin Yöstä alkaen viikon ajan 20.-28.5.

Jyväskylän kaupungin kulttuuritoimijat etunenässä ovat aloittaneet Jyväskylän kaupungin kulttuurisuunnitelman tekemisen. Ideointiin halutaan ottaa alusta asti mukaan myös kaupunkilaiset. Niinpä päätettiin, että lähdetään Yläkaupungin Yöhön 20.5. keräämään kaupunkilaisilta ideoita suunnitelman pohjaksi.

Yläkaupungin Yössä kiertävä ideapartio pyytää juhlakansaa pysähtymään hetkeksi ja antamaan oman panoksensa kaupungin kulttuurisuunnitelmaan. Ihmisiä pyydetään miettimään mistä koostuu kulttuurikaupunki Jyväskylä nyt ja tulevaisuudessa? Mihin tulisi käyttää veroeurot? Mitä pitäisi kehittää ja mitä uutta pitäisi tukea ja kannustaa? Osallistua voi myös kaupungin teltalla tapahtumatorilla tai omalla älypuhelimella kulttuuririentojen lomassa osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi. Ideariihi avautuu Yläkaupungin Yössä ja ideointiaikaa on 28.5. saakka.

Verkkoideariihi on yksi palanen Jyväskylän kaupungin uuden kulttuurisuunnitelman rakentamista ja lähtölaukaus suunnitelman tekoon. Tavoitteena on laatia vuoden loppuun mennessä ketterästi päivittyvä suunnitelma, joka antaa selkeät suuntaviivat kulttuurikaupunki Jyväskylän kehitykselle pitkälle tulevalle vuosikymmenelle.

Korkea aika päivittää suunnitelma

Vanhat suunnitelmat, jos sellaisia joku muistaa edes nähneensä, ovat ajalta ennen uutta Jyväskylää. Ne ovat ehtineet kerätä pölyä kaupunginarkistossa useamman vuoden. Samaan aikaan kaupungin museoissa, teatterilla, Sinfonialla, kirjastossa, kansalaisopistossa ja kulttuuripalveluissa on puurrettu perusduunia ja menty eteenpäin, vaikka talousruuvia on jouduttu kiristämään vuosi toisensa perään.

Onneksi vuosittain on saatu nauttia myös loistavista onnistumisista ja esimerkiksi kävijämäärät kaupungin kulttuuripalveluissa ovat kasvaneet. Samalla Jyväskylä on alkanut näkyä yhä vahvemmin tapahtumakaupunkina ja myös pienimuotoinen ruohonjuuritason kulttuuritoiminta on vahvistunut. Nyt on oiva aika tehdä uusi kulttuurisuunnitelma, joka voi sitten toimia pohjana tuleville kulttuuripoliittisille päätöksille ja linjauksille.

Kaikki kulttuuria edes sivusilmällä seuraavat näkevät, että Jyväskylällä on kaikki edellytykset kasvaa ja pitää asemansa vähintään kulttuurin kansallisena suurkaupunkina. Suunnitelmaan halutaan tiivistetysti ne asiat, jotka kirkastavat tämän tavoitteen saavuttamisen. Samaan aikaan, kuntien roolin muuttuessa tulevaisuudessa, kulttuurin merkitys yhtenä kunnan ja kuntalaisten hyvinvoinnin kulmakivenä korostuu.

- Tilat ja niiden toiminnallinen kehittäminen, palvelujen kohdentaminen, rohkeus, paikallisuus ja kansainvälisyys sekä elinkeinopolitiikka ja kulttuuri ammattina ovat teemoja, joita olemme jo vähän mutustelleet omalla porukalla, mutta haluamme saada suunnitelman pohjaksi laajemman käsityksen siitä mitä kaikkea Jyväskylässä kulttuurin saralla tapahtuu ja mihin voidaan päästä, jos tehdään oikeita asioita yhdessä, tuumii suunnitelmatyötä vetävä kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelupäällikkö Ari Karimäki Jyväskylän kaupungilta.

Jyväskylän kaupungin ideateltta löytyy Yläkaupungin Yön tapahtumatorilta yliopiston kirjaston edestä, ideoida voi teltalla tai Yön tapahtumissa kiertelevän ideapartion kohdatessaan. Jos lamppu ei syty välittömästi, ideoimaan pääsee myös tapahtuman jälkeen. Ideariihi on avoinna 20.–28.5. verkko-osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/ideariihi.

Lisätietoja:
Kulttuurisuunnitelmasta: Ari Karimäki, p. 014 266 4001, kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja, Jyväskylän kaupunki
Ideakeräyksestä: Antti Laukkarinen, p. 014 266 4011, viestintäpäällikkö, Jyväskylän kaupunki

19.5.2017Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje