Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Suomen suurin kotiseutujuhla kutsuu elokuussa Jyväskylään

Suomen suurin kotiseutujuhla kutsuu elokuussa Jyväskylään

Jyväskylä isännöi Valtakunnallisia kotiseutupäiviä 10.–13.8.2017 teemalla Kotiseutu liikkeessä – on the move! Iloisesta tapahtumasta löytyy jokaiselle jotain: ulkoilmakonsertteja, retkiä, rytmiä, kohtaamisia ja kotiseututyöhön vaikuttamista.

Huippuesiintyjät kruunaavat runsaan ohjelmatarjonnan

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on maamme suurin kotiseutujuhla, jolla on pitkät perinteet. Kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma kokoaa yhteen runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea juhlistamaan kotiseututyötä ja sen tekijöitä. Lisäksi päivien yleisötilaisuuksiin ottaa osaa tuhansia kotiseudun ja kulttuurin ystäviä lähiympäristöstä.

Valtakunnallisten kotiseutupäivien perinteisiin elementteihin – kokoukset, keskustelukammarit, kotiseuturetket ja kotiseutugaala – onkin lisätty runsaasti jyväskyläläistä omaleimaisuutta. Päivät koostuvat lähes 60 tapahtumasta, joissa esitellään alueen osaamista, perinnettä ja luonnetta.

Jyväskylän kotiseutupäivillä esiintyvät muun muassa Arja Koriseva, Ilmavoimien Soittokunta, Jenna Bågeberg ja Loiskis-orkesteri, Seminaarinmäen Mieslaulajat sekä huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Ilmaiskonserttien ja Kotiseutuhuutokaupan lisäksi tarjolla on muun muassa Leffapiknik elokuun illassa ja kaksipäiväinen Kotiseututori. Lukuisissa keskustelutilaisuuksissa puheenaiheina ovat koulutus, arkkitehtuuri, resurssiviisaus, lähiruoka, seurantalot ja sauna.

Kotiseuturetket vievät kotiseutupäivien osallistujat kauniin Keski-Suomen maakuntakohteisiin ja Jyväskylän kaupunkikierroksille. Retkillä tutustutaan muun muassa Kivikauden kylään, Unescon maailmanperintökohteisiin ja Alvar Aallon arkkitehtuuriin sekä alueen huipputeknologiaan.

Ohjelmassa on myös Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous, jossa valitaan liiton valtuusto sekä julkistetaan Vuoden kotiseutuyhdistys ja Vuoden kaupunginosa. Päivien avajaisissa julkistetaan Vuoden kotiseututeko. Kesän iloisen kotiseutujuhlan kruunaa gaalailta, jossa jaetaan kotiseututyön ansiomitalit.

Tapahtuman järjestää Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Tapahtuman suojelijana on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kotiseutupäivien ohjelmatarjonta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma.

Lisätietoja
Koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö, marjo.tiainen-niemisto@jkl.fi, p. 040 736 4328
Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, riitta.vanhatalo@kotiseutuliitto.fi, p. 040 733 7033

24.5.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje