Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Motivoiko ”porkkana” asiakkaita sitoutumaan sosiaalipalveluihin? – Porkkana-hankkeen loppuseminaari 9.6. Jyväskylässä

Motivoiko ”porkkana” asiakkaita sitoutumaan sosiaalipalveluihin? – Porkkana-hankkeen loppuseminaari 9.6. Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin Nuorten aikuisten palvelukeskuksessa, J-Napissa on toteutettu reilun vuoden ajan Porkkana-hanketta eli pilotoitu psykososiaalista palkkiohoitojärjestelmää Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran rahoittamana. Hankkeen loppuseminaarissa perjantaina 9.6. selvitetään, vaikuttaako palkkioiden saaminen nuorten aikuisten asioimiseen sosiaalipalveluissa, niin hankkeesta tehtyjen tutkimusten valossa kuin toimintaan osallistuneiden nuorten kertomana.

Mikä Porkkana-hanke?

Porkkana-hankkeessa 1.3.2016–31.7.2017 on selvitetty vaikuttavatko asiakasprosessiin liittyvät palkkiot eli porkkanat nuorten aikuisten sosiaalipalveluissa asioimiseen, palveluun kiinnittymiseen ja peruuttamattomien asiointiaikojen määrään. Palkkioita ovat olleet lahjakorttien lisäksi erilaiset ryhmätoiminnat, kuten kokki- tai peliryhmät sekä tapahtumat, joilla nuorille on tarjottu osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia.

Porkkana-hanke pohjustaa Sitrassa uudistumiskykyteeman kokeiluja erilaisiin yksilöiden kannusteisiin sekä palvelujen asiakaslähtöisyyteen liittyen.

J-Nappi eli Jyväskylän Nuorten aikuisten palvelukeskus on 18–29-vuotiaille nuorille tarkoitettu aikuissosiaalityön palvelu, jossa tarjotaan kiinnipitävää, välittävää ja pitkäaikaista ohjausta ja tukea, kun elämä on supersolmussa.

Porkkana-hankkeen loppuseminaari perjantaina 9.6. Jyväskylässä – vielä ehtii ilmoittautua

Jyväskylän nuorten aikuisten palvelukeskuksen, J-Napin Porkkana-hankkeen loppuseminaari pidetään perjantaina 9.6. klo 12–16 Jyväskylän kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa, osoitteessa Vapaudenkatu 39–41.

Ilmoittautumiset seminaariin osoitteeseen anna-kristiina.malinen(at)jkl.fi 31.5.2017 mennessä.

Median edustajat ovat tervetulleita Jyväskylän nuorten aikuisten palvelukeskuksen, J-Napin Porkkana-hankkeen loppuseminaariin, joka pidetään perjantaina 9.6. klo 12-16 Jyväskylän kaupunginkirjaston pienessä luentosalissa.

www.jyvaskyla.fi/nuortenaikuistenpalvelukeskus

Lisätietoja:
Sosiaaliohjaaja Anna-Kristiina Malinen, p. 014 266 1857

30.5.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje