Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän perusopetuksen oman äidinkielen opetuksen peli- ja leikkitapahtuma 31.5. klo 16 Puistokoulun pihalla

Jyväskylän perusopetuksen oman äidinkielen opetuksen peli- ja leikkitapahtuma 31.5. klo 16 Puistokoulun pihalla

Jyväskylän perusopetuksen oman äidinkielen opetuksen kantavana teemana on tämän lukuvuoden ollut Suomi 100 vuotta. Omaa äidinkieltä on opiskeltu monialaisten oppimiskokonaisuuksien kautta teeman mukaisesti, on muun muassa vierailtu museossa ja perinnetilalla, pelattu pihaleikkejä sekä järjestetty koulupäivä entisajan malliin. Näin uuden opetussuunnitelman mukaiset tavoitteet ja laaja-alaisen osaamisen alueet ovat jäsentyneet osaksi arjen opiskeluja.

Teemavuosi huipentuu keskiviikkona 31.5. Puistokoulun pihalla järjestettävään ulkopeli- ja leikkitapahtumaan. Klo 16 alkavaan tilaisuuteen ovat tervetulleita oppilaiden kotiväki ja alueen asukkaat.

Oman äidinkielen opettajat hyödyntävät monialaisissa osaamisalueiden toteutuksessa Kirja-arkku -hankkeen opetusmenetelmää. Hanke koulutti vuosina 2013-15 opettajia yhdistämään kielen ja kulttuurin opetuksen toiminnallisin menetelmin oppiainerajat ylittäväksi opetukseksi https://peda.net/oppimateriaalit/kirja-arkku.

Lisätietoja:
oman äidinkielen opettaja Catherine Lehtonen, Jyväskylän perusopetus, puh. 040 5240588

30.5.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje