Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksiä 30.5.2017

Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunnan päätöksiä 30.5.2017

Rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 30.5.2017 käsiteltiin muun muassa hissiavustusten myöntämisperusteita.

Hissi- ja esteettömyysavustusten myöntämisperusteita muutettiin

Rakennus- ja ympäristölautakunta vahvisti hissi- ja esteettömyysavustusten myöntämisperusteet.

Kaupungin vuoden 2017 talousarviossa on varattu määräraha hissiavustuksiin. Jälkiasennushissien rakentaminen ei ole Jyväskylässä edennyt, mutta esteettömyysavustuksia on haettu valtiolta enemmän kuin aikaisempina vuosina ja jotta esteettömyyttä voidaan edistää enemmän, hissiavustuksen myöntämisperusteita muutettiin. Samalla avustuksen nimi muutettiin hissi- ja esteettömyysavustukseksi.

Kaupungin omaa avustusta voidaan myöntää kerrostalohissin rakentamiseen asunto-osakeyhtiömuotoisille asuinrakennuksille, joissa on vähintään 3 kerrosta ja jonka porrashuoneessa ei ole ennestään hissiä. Hissiavustuksen määrä on enintään 10 prosenttia hyväksyttävistä hissin rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista.

Avustusta voidaan myöntää asunto-osakeyhtiömuotoisille asuinrakennuksille sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy esteettömästi asuinrakennuksen ulkopuolelta asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin ja yhteistiloihin. Esteettömyysavustuksen määrä on enintään 10 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista.

Pienin myönnettävän avustuksen määrä on 500 euroa. Avustukset myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen tai esteettömyysavustuksen. Päätöksen avustuksesta tekee asuntoasiantuntija.

Kaupungin hissi- ja esteettömyysavustus maksetaan toteutuneiden kustannusten mukaan kuitteja vastaan ja muutoinkin kuten valtion vastaavat avustukset. Uusia myöntämisperusteita voidaan soveltaa kaikkiin vuonna 2017 ARAn hyväksymiin hissiavustuksiin sekä esteettömyysavustuksiin. ARAn päätöksenteossa on uuden järjestelmän myötä viiveitä ja päätöksiä on päästy tekemään vasta huhtikuun lopulla.

Uusi toimintasääntö hyväksyttiin

Rakennus- ja ympäristölautakunta hyväksyi kaupunkirakennelautakunnan ja sen alaisten jaostojen sekä Jyväskylän seudun jätelautakunnan tehtäväalueen toimintasäännön pykälät 1-3, 5 ja 9--10 tulevaksi voimaan 1.6.2017 alkaen. Toimivallaltaan toimintasääntö säilyy pääosin ennallaan.

Kaikki kokouksen päätökset tehtiin esitysten tai muutetun päätösesityksen (asia 28) mukaisesti.

Kokouksen esityslistan liitteineen voi lukea osoitteessa http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=4710 (materiaali on pdf-tiedostomuodossa).


Lisätietoja:
- rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Paul Abbey p. 040 777 4598, paul.abbey[at]jkl.fi
- ympäristöjohtaja Päivi Pietarinen, p. 014 266 5166, paivi.pietarinen[at]jkl.fi

31.5.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje