Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Museon synttäreillä työnäytös, opastus ja koko perheen paja pe 16.6. klo 14–17

Museon synttäreillä työnäytös, opastus ja koko perheen paja pe 16.6. klo 14–17

Suomen käsityön museo juhlii syntymäpäiviään kansallispuvun merkeissä perjantaina 16.6. Vuoden käsityöläiseksi valittu Soja Murto esittelee työnäytöksessään kansallispuvun valmistusta klo 14–17.
Murrolla on työn alla Hiitolan kansallispuvun liinalakki eli tanu ja työnäytöksessä nähdäänkin lakin ompelua ja yhdistävää reikäommelta. Voit myös jututtaa Murtoa muista kansallispukuun liittyvistä asioista.

Non-stop -pajassa löytyy tekemistä koko perheelle klo 14–17. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kesähelteet vielä odotuttavat itseään, mutta pajassa voi uppoutua perinteisen kesäaskareen, kaarnaveneen, tekoon. Kaarnaveneen veistoon osallistuminen maksaa 3 euroa.

Mistä kansallispukujen erilaisuudet johtuvat? Miksi niissä on niin paljon punaista ja oliko ennen tosiaan jo painokankaita olemassa? Näihin ja muihin polttaviin kysymyksiin vastaukset selviävät ilmaisessa yleisöopastuksessa uunituoreeseen Suomalainen kansallispuku -näyttelyyn klo 16 alkaen.

Museoon on vapaa pääsy koko päivän. Pajamaksu 3 euroa / kaarnalaiva.

Lisätietoja: Raija Manninen, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

1.6.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje