Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen museon erillismuseot avoinna kesällä 2017

Keski-Suomen museon erillismuseot avoinna kesällä 2017

Niitynpään työläiskotimuseo, VaajakoskiOletko kiinnostunut tarinoista entisajan pikkukaupungin käsityöläisistä, taiteilijaperheestä, opinkäynnin kehittymisestä, työläisperheen elämästä tai kaupungin teknisestä rakentumisesta? Näihin tarinoihin ja niiden maailmaan on mahdollista uppoutua Keski-Suomen museon erillismuseoissa. Innostavaa ja rentouttavaa tunnelmaa riittää koko kesälle!

Kaikkiin erillismuseoihin on vapaa pääsy.

Käsityöläismuseot

Toivolan Vanha Piha
Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä
Avoinna ympäri vuoden ma-pe 11-16, la 10-15
Kuparisepän talo ja Puusepän talo Toivolan Vanhalla Pihalla henkivät 1800-luvun lopun käsityöläiselämän tunnelmaa. Piipahda kuuntelemaan tarinoita entisajan käsityöläisen perhe-elämästä, työnteosta tai vapaa-ajanvietosta.

Heiskan taiteilijakoti

Kramsunkatu 8, Jyväskylä
Avoinna 30.6.-25.8. pe klo 11-12 ja 13-15
Älylässä sijaisevan Jonas, Maikki ja Vappu Heiskan taitelijakodin aidossa ja tunnelmallisessa kotiympäristössä pääset aistimaan entisajan taiteilijaelämää. Yli sata vuotta vanha rakennus esineineen, taidekokoelmineen ja valokuvineen tarjoaa retkiä taiteilijaperheen elämään kahden sukupolven ajalta.

Jyväskylän lyseon museo

Yliopistonkatu 13, Jyväskylä
Avoinna 14.6.-4.8. ke-pe klo 13-17
Vanhassa lyseorakennuksessa sijaitsevassa Lyseon museossa voit tutustua oppaiden ker-tomusten, autenttisen esineistön, valokuvien ja arkistoaineiston kautta Lyseon entisajan opettajiin, opetusvälineisiin ja opinkäynnin olosuhteisiin. Oppaina toimivat Jyväskylän Lyseon lukion nykyopiskelijat

Niitynpään työläiskotimuseo

Museopolku, Vaajakoski
Avoinna 29.6.-31.8 to klo 12.30-15
Vaajakoskella sijaitsevassa Niitynpään työläiskotimuseossa kuulet pienen hirsirakennuksen sisälleen kätkemiä tarinoita työläisperheen elämästä. SOK osti 1800-luvun lopussa rakennetun torpan vuonna 1916 ja asutti sen omilla työntekijöillään. Tästä syystä päärakennus on kunnostettu ulkoapäin 1920-luvun asuun ja sisustettu 1930-luvun työläiskodin vaatimatonta elämää kuvaavaksi.

Jyväskylän kunnallistekniikan museo

Könkkölä, Vesangantie 37, Jyväskylä
Avoinna 27.6.-10.8. ti ja to klo 13-16
Könkkölässä sijaitsevassa kunnallistekniikan museo kertoo runsaalla esineistöllään kaupungin kunnallistekniikan kehityksestä. Museossa voit nähdä muun muassa Jyväskylän kaupungin katurakentamiseen, viemäröintiin, julkisiin työmaihin sekä leikkipuistoihin liittyvää esineistöä monen vuosikymmenen ajalta.

Lisätiedot:

Keski-Suomen museo
p. 014 266 4643
sp. ksmuseo.info(at)jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo/museot

6.6.2017Tuula Vuolio-Vallenius

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje