Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän lähipolut kuntoon porukalla

Jyväskylän lähipolut kuntoon porukalla

Oletko lähipoluilla liikkuessasi miettinyt, että polku kaipaisi kunnostusta? Entä jääkö kiinnostava polku kokeilematta sillä et tiedä minne se loppujen lopuksi kuljettaa? Tai löytyykö lähialueeltasi metsä- tai luontokohteita joista muutkin voisivat olla kiinnostuneita - jos vain niistä tietäisivät?

Juuri käynnistyneellä Lähipolut kuntoon! –kampanjalla Jyväskylän kaupunki kutsuu aktiivisia asukasporukoita ja yhdistyksiä mukaan lähipolkujen kunnostukseen ja kartoitukseen. Kehitettäväksi haetaan polkuja ja polkuverkostoja, jotka ovat luontoon kulkemisen pohjalta syntyneet eivätkä rakennettuja. Pienillä kunnostustoimilla voidaan parantaa polkujen kulkukelpoisuutta mutta myös löydettävyyttä.
- Polkuverkostoa ei ole kartoitettu, joten haluaisimme samalla saada tietoa tärkeimmistä lähipoluista sekä edistää myös asuinalueilla tietämystä lähimetsien tarjoamista poluista, kertoo Mervi Vallinkoski ja lisää, että esimerkiksi uudet asukkaat joutuvat nykyisin löytämään polut kokemuksen kautta kun tieto voisi olla kootusti kaikkien käytettävissä. Tietoa ja opasteita lisäämällä pyritäänkin helpottamaan lähimetsään pääsyä ja siellä liikkumista.

Mukaan lähtevien lähipolkujen kehittäjäporukoiden tulisi olla kiinnostuneita kunnostamaan polkuja talkoohengessä Jyväskylän kaupungin tarjotessa työhön sekä materiaaleja että kuljetusapua.
- Ajatuksemme on, että pienellä lisäsatsauksella voitaisiin saada yhdessä paljon aikaan, kuvailee Mervi Vallinkoski.
Mukaan lähipolkujen kehittämiseen voi hakea kesäkuun ajan. Hakijoiden joukosta valitaan 2-4 kehitettävää kohdetta ja kunnostustöihin on tarkoitus edetä jo syyskuussa.

Kampanja on osa AVOin Kaupunkiympäristö –ohjelmaa, jossa luodaan kokeilujen ja kehittämistoimien kautta uusia arkkitehtuurin, viherrakenteiden ja osallisuuden yhdistäviä toimintatapoja. Jo vuonna 2012 kaupungin viherpolitiikassa nostettiin lähiympäristössä liikkuminen yhdeksi periaatteeksi, joka koetaan edelleen aktiivisesti edistettäväksi teemaksi. Viherpolitiikan laatimisen jälkeen rakennettuja lähiliikuntapaikkoja on Vallinkosken mukaan edistetty mittavasti.
- Nyt huomio halutaan kohdistaa erityisesti arkisiin liikuntaympäristöihin, lähimetsiin ja niissä kulkeviin polkuihin, toteaa Vallinkoski.

Lue lisää kampanjasta ja hae mukaan: www.jyvaskyla.fi/ulos/lahipolut

Lisätietoja:
maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 5060
liikuntapaikkavastaava Kari Häkkinen, etunimi.sukunimi@jkl.fi, p. 014 266 4291

8.6.2017Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje