Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perhehoitajien verkostoitumispäivää vietetään Jyväskylässä

Perhehoitajien verkostoitumispäivää vietetään Jyväskylässä

Keski-Suomen alueella ikäihmisiä ja vammaisia henkilöitä hoitavat perhehoitajat on kutsuttu viettämään yhteistä päivää Survo -Korpelan tilalle Kuokkalaan 14. kesäkuuta. Päivän aikana keskustellaan yhteisesti tärkeistä teemoista, kuten asiakkaan itsemääräämisoikeudesta ja vapaaehtoistoiminnasta perhehoidon tukena. Perhehoitajat pääsevät myös kokeilemaan taitojaan jousiammunnan parissa ja rentoutumaan Rosén-menetelmän kosketuksen lempeällä voimalla.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi -pilotti, Perhehoitoliitto ry ja Keski-Suomen Perhehoitajat ry.

Perhehoitoa kehitetään Keski-Suomessa

Perhehoidolla tarkoitetaan hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevan asiakkaan hoitamista perhehoitajan kodissa perheenjäsenenä. Perhehoito voi olla pitkäaikaista ja lyhytaikaista.
Keski-Suomessa kehitetään perhehoitoa Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi- jatkopilotin voimin. Jyväskylän kaupunki hallinnoi perhehoidon maakunnallista jatkopilottia. Pilotti kestää vuoden 2018 loppuun.

Kunnan tehtävänä on järjestää perhehoitajille riittävä tuki perhehoitotyön toteuttamiseen

Koordinaattori Merja Korpela järjestää yhteistyössä Keski-Suomen kuntien kanssa vuosittain perhehoitajiksi haluaville henkilöille ennakkovalmennusta sekä perhehoitajana toimiville erilaisia koulutuksia ja yhteisiä kokoontumisia eri teemoilla.
-Yhteiset tapaamiset perhehoitajien kesken ovat tärkeitä vertaistuen hetkiä. Perhehoitajuuteen liittyviä asioita ja tunteita on helppoa käsitellä toisen perhehoitajan kanssa, kertoo Merja Korpela.

Lisätietoa: koordinaattori Merja Korpela, Maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi- jatkopilotti, puh. 014 266 2493
Pilotin verkkosivu: http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/hankkeet_ja_strategiat/perusturvapalvelut/perhehoidon_maakunnallinen_koordinointi

12.6.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje