Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuorten kesätyöntekijöiden työt käynnistyivät Jyväskylässä

Nuorten kesätyöntekijöiden työt käynnistyivät Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin tarjoaman kesätyöpaikan sai tänä kesänä yhteensä 260 hakijaa. Paikoista 140 meni eri alojen opiskelijoille ja 105 vuosina 2000-2001 syntyneille nuorille. Lisäksi liikunnallisiin Kesä-Jälkkäreihin valittiin 15 peruskoulun päättänyttä nuorta hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ensimmäiset kahden viikon pestit ovat käynnissä. Palkkaa nuorille kesätyöntekijöille maksetaan työmarkkinajärjestöjen yhteisen Tutustu työelämään ja tienaa – suosituksen mukaisesti 335 euroa. Palkan lisäksi karttuu työkokemusta ja oppia erilaisista tehtävistä ja työpaikoista. Kesätyöntekijät sijoittuivat Jälkkärien lisäksi kirjastoon, avustajiksi lasten ja vanhusten hoitoon. Työpestit päättyvät heinäkuun lopussa.

–Määräaikaan mennessä saimme 3641 hakemusta. Hakijoista 825 oli peruskoulun päättäneitä hakijoita, muut keskiasteelta ja korkeakouluista. Osa peruskoulun päättävistä nuorista valittiin hakemusten perusteella. Tämä käytäntö on koettu hyväksi menetelmäksi. Nuoremmille ikäryhmille kertyy kokemusta työhakemuksen laatimisesta ja haastatteluun osallistumisesta, kertoo rekrytointiasiantuntija Anna-Leena Pusa.

Kesätyönohjaaja ensimmäisessä kesätyöpaikassa aloittaneiden tukena

Suurimmalle osalle nuorista tuleva kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään. Ennen töiden aloittamista nuorille järjestettiin kesätyö-infoja, joissa käytiin läpi tulevaa kesätyötä, työelämän ja kesätyön yleisiä käytänteitä.

–Kesätyöinfossa käydään läpi työelämän käytänteitä ja pelisääntöjä. Erityisesti infotilaisuudet on kohdennettu ensimmäisessä työpaikassa aloittavalle nuorille. Yhdessä käydään läpi, millainen on hyvä työntekijä ja millainen on hyvä esimies. Lisäksi käydään läpi työelämän perusasioista kuten puhelimen käyttöä ja poissaolojen ilmoittamista, kertoo kesätyönohjaaja Erika Pyssysalo.

Tulevat kesätyöntekijät pääsivät myös itse osallistumaan tulevaa työtään koskevien ohjeiden laatimiseen. Ohjeet sisältävät muun muassa kohdan, jossa pyydetään huomioimaan nuorten kesätyöntekijöiden kokemattomuus työelämässä.

Kesätyönohjaaja tukee nuoria myös työpestin aikana.

–Vierailen mahdollisimman monen nuoren työpaikalla ja kuulostelen, miten työt sujuvat ja mihin kaivataan lisää tukea, Erika Pyssysalo kertoo.

Työkokemusta tulevaisuutta varten

Kristiina Suokas on yksi onnellisista kesätyöpaikan saaneista ja kahden viikon kesätyöpesti Kortesuon päiväkodissa on puolessa välissä. Päällimmäiset tuntemukset ovat hyvät.

– Tämä on ensimmäinen kesätyöni ja hienoa, että pääsin töihin toiveeni mukaisesti päiväkotiin, Kristiina Suokas toteaa.

Kristiinan työtehtäviin kuuluu lasten kanssa leikkimistä sekä siivoilua ja lelujen pesemistä lasten ollessa nukkumassa.

–Parasta työssä on lasten kanssa leikkiminen. Haastavinta ja opettavaisinta on lasten kieltäytyminen ja oma suhtautuminen siihen. Ehdottomasti tästä pestistä saa hyvää työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Oma vahvuuteni on erilaisten lasten kanssa toimiminen, kertoo Kristiina Suokas.

Lisätietoja:
kesätyönohjaaja Erika Pyssysalo, nuorten palvelut, p. 014 266 4230
rekrytointiasiantuntija Anna-Leena Pusa, henkilöstöpalvelut, p. 014 266 3058

13.6.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje