Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keskustelua Keljonkankaan yhtenäiskoulun suunnitelmista karnevaaleilla 17.6.2017

Keskustelua Keljonkankaan yhtenäiskoulun suunnitelmista karnevaaleilla 17.6.2017

Jyväskylän kaupunki on mukana tulevana lauantaina Keljokankaalla järjestettävillä Keljonkankaan karnevaaleilla. Kaupungin kojulla on mahdollista tutustua hankkeeseen ja alustaviin suunnitelmiin sekä keskustella hankkeeseen liittyvien eri toimialojen asiantuntijoiden kanssa kaavoituksesta perusopetukseen. Koju on avoinna koko tapahtuman ajan klo 12–17 ja asiantuntijat ovat paikalla klo 13–15 välisen ajan.

Keljonkangas ja sen lähialueet ovat kehittyneet viime vuosina voimakkaasti ja alueen väestömäärä sekä ikärakenne muuttuneet merkittävästi. Perusopetuksen vuonna 2014 tehdyn kouluverkkoselvityksen mukaan kaupungissa tulee vuosikymmenen loppua lähestyttäessä tarve uusille yläkoulutiloille. Erityisesti Keljonkankaan alueella nähdään olevan tarve monitoiminnalliselle yhtenäiskoulurakennukselle, jossa toimisivat perusopetuksen vuosiluokat 5–9, nuorisotilat sekä kirjasto. Jyväskylän sivistyslautakunta päätti osaltaan 25.1.2017 pidetyssä kokouksessa, että hankesuunnittelu Eteläväylän ja Sohlberginkadun kulmaukseen voidaan aloittaa. Hankkeen edellyttämä asemakaavan muutos on tullut vireille helmikuussa. Tavoitteena on saada uusi yhtenäiskoulu käyttöön elokuussa 2020.

Keljonkankaan karnevaalit järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Keljonkankaan palvelukeskuksen piha-alueella Pihkatiellä. Tapahtuma koostuu koju- ja kirppisalueesta jossa on myös tarjolla muun muassa poniajelua perheen pienimmille. Koko perheelle suunnattu tapahtuma toteutetaan talkoovoimin. ”Haluamme, että kylä herää positiivisesti eloon ja yhteisöllisyys tulisi uudestaan muotiin”, kertoo tapahtuman järjestämisestä vastaava Sari Mahanen.

Lisätietoja hankkeesta:

- perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, tuija.rasinen@jkl.fi, p. 014 266 4984

- suunnitteluvastaava rehtori Petri Palve, petri.palve@jkl.fi, p. 014 266 4487

- kaavoitusarkkitehti Paula Julin, paula.julin@jkl.fi, p. 014 266 7706

- tilapalveluiden projektipäällikkö Mauno Rein, mauno.rein@jkl.fi, p. 014 266 8248

13.6.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje