Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kollektoripartio pitää tänäkin kesänä huolen Jyväskylän keskustan siisteydestä

Kollektoripartio pitää tänäkin kesänä huolen Jyväskylän keskustan siisteydestä

Polkupyöräparkkien siisteydestä ja irtoroskien keräämisestä Jyväskylän keskustan alueella pitää kesäisin huolen Kollektoripartio. Kollektoripartiolaiset ovat paikallisia nuoria, iältään 18-23 –vuotiaita. Kollektoripartio toimii kesäkauden ajan, syyskuun 10. päivään asti. Tämä on toinen kesä, kun Kollektoripartio toimii tällä nimellä, aiemmin partio tunnettiin nimellä Clean Team JKL.

Kollektoripartiolaiset siirtävät pelastusteille jätettyjä ja kulkua muuten hankaloittavia pyöriä pyöräparkkeihin. Myös pyöräparkkien tiivistäminen ja pyörien järjestäminen kuuluu työtehtäviin. Samalla myös irtoroskat sujahtavat roskapusseihin.

Jyväskylän ydinkeskustan alueella on noin parikymmentä pyöräparkkia. Oma pyörä kannattaa aina keskustassa asioidessa jättää pyöräparkkiin, sillä tällöin ei tarvitse kulkupeliään etsiä siirtämisen jäljiltä. Parhaiten tilaa pyörälle löytyy Asema-aukion pyöräparkista sekä Yliopistonkadun puolella olevista parkeista.

Kesäpäivinä polkupyöriä on pyöräparkeissa satoja, jopa tuhansia. Ruuhkaisimmat parkit sijaitsevat Kompassin ylä- ja alapuolella. Tänä kesänä Väinönkadun pyöräparkit ovat remontin takia poissa käytöstä, joten pyöräilijän kannattaa hyödyntää Halosen rakennuksen toiselle puolelle, Vapaudenkadun kevyen liikenteen väylän viereen siirrettyjä parkkeja. Kollektoripartio haluaa huomauttaa myös, ettei Kauppakadun Yliopiston Apteekin edessä ole pyöräparkkia.

Kollektoripartion toiminnan mahdollistaa Jyväskylän kaupungin lisäksi keskustan kiinteistöt, Jyvässeudun 4H-yhdistys ja Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry.

Lisätietoja:

Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry.
Liisa Arvassalo
Liisa.arvassalo[at]jekku.fi
040 4806519

Jyvässeudun 4H- yhdistys
Ritva Vallinkoski
Ritva.vallinkoski[at]jyvasseudun4h.fi
P. 044 5670103

14.6.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje