Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaupunki myöntää kansainvälistymisstipendit kolmelle jyväskyläläiselle yritykselle

Kaupunki myöntää kansainvälistymisstipendit kolmelle jyväskyläläiselle yritykselle

Jyväskylän kaupunki palkitsee kolme jyväskyläläistä yritystä kansainvälistymisstipendeillä.
Palkittavat yritykset ovat nopeaa kansainvälistä kasvua hakevat Naturvention Oy, Ficonic Solutions Oy ja Music.Info Finland Oy.

Tällä kunniamaininnalla Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö on vahvasti mukana tukemassa Jyväskylästä maailmalle ponnistavia uusia kansainvälisiä menestystarinoita.

- Nämä kolme yritystä ovat vain pieni osa hienoa joukkoa jyväskyläläisiä pk-yritysten kansainvälisiä menestystarinoita. Viime vuosina yhä useampi pk-yritys Jyväskylän seudulta on halunnut venyttää markkinansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Alueemme yritysten omistajat selkeästi rohkaisevat toinen toisiaan hakemaan asiakkuuksia ja kumppanuuksia ulkomaita myöten ja myös me kaupunkina haluamme auttaa näitä yrittäjiä eteenpäin kansainvälisille markkinoille, sanoo Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja Anne Sandelin.

Maria Hyppönen – Jyväskylän kaupunki, Anne Sandelin – Jyväskylän kaupunki, Nico Marsh – Naturvention Oy, Timo Salminen – Ficonic Solutions Oy, Kari Halttunen – Music.Info Finland Oy, Han Zhang – Music.Info Finland Oy

Vuoden 2017 kansainvälistymisstipendit vievät Kiinaan

Kasvu Openin perustajaosakas, Kasvun Roihu Oy, on viime vuosien aikana rakentanut ainutlaatuisen yritysten kansainvälistymistä tukevan Growth to Market – konseptin, jonka Growth to Shanghai sparrausohjelma vie elokuussa 2017 yksitoista tämän hetken mielenkiintoisimmista suomalaisista kasvuyrityksistä Shanghaihin. Shanghaissa yritykset pääsevät laajan ja osaavan kiinalaisten sekä suomalaisten kasvun partnerien muodostaman tiimin sparrattavaksi.

- Mahdollisesti jopa ensimmäistä kertaa Suomessa yritysten Go-to-China sparrausohjelman sponsoreiksi, sekä sisällön tuottajiksi, on saatu näin laajaa bisnesosaamista ja Shanghain businessverkoston tärkeimpiä toimijoita käsittävä partneritiimi. Suomalaiset kasvuyritykset todellakin kiinnostavat Kiinassa ja heidän tapaamisestaan ollaan valmiita jopa maksamaan, sanoo Kasvun Roihu Oy:n toimitusjohtaja Matti Härkönen ja jatkaa Voin Jyväskyläläisenä ylpeänä todeta, että kun lähdimme hakemaan Suomen mielenkiintoisimpia kasvuyrityksiä mukaan, niin kuin vahingossa 11 yrityksestä 3 tulee Jyväskylästä. Jyväskylässä todella on tapahtumassa hyviä asioita yrittäjyyskentässä!

Music.Info Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Halttunen näkee Kiinan markkinaan liittyvät mahdollisuudet selkeinä:

- Kiinassa oli viime vuonna yli 20% kasvu digitaalisen musiikin kuuntelussa ja liikevaihdoissa. Se on yksi kasvavin musiikkimarkkina maailmassa. Samaan aikaan piratismi ja laiton kuuntelu ovat vähentyneet merkittävästi. Lisäksi kun Kiinassa halutaan kuunnella kansainvälistä musiikkia yhä enemmän. Sitä tarvetta tyydyttää Musicinfo.

- Musicinfon digitaalisen jakelupalvelun kautta on mennyt yli 500 artistia, 15 maasta ja heitä on kuunneltu miljoonia kertoja Kiinassa tämän vuoden aikana. He saavat korvauksia kuuntelumääriin perustuen, joten he ovat myös ansainneet tuhansia euroja kuuntelukorvauksia. Ja mikä on parasta, viimeisen kuukauden aikana kasvumme oli yli 50%.

- Musicinfon kautta indie artistit ja -levy-yhtiön saavat musiikkinsa jakeluun Kiinassa, voivat jakaa videoita ja päästä keikalle. Seuraavaksi me tulemme tarjoamaan kohdennettuja promo-/myynninedistämispalveluita halutulle kohderyhmälle sosiaalisten palveluiden kautta kuten Weibo ja Wechat, jotka vastaavat meidän Twitter ja Facebookia. Shanghaista me tulemme tapaamaan uusia paikallisia jakelukumppaneita ja rahoittajia. Odotamme innolla elokuuta.

Kiinan kokemuksia on tärkeää jakaa

Käy – hankkeen projektipäällikkö Maria Hyppönen Jyväskylän kaupungilta haastaa nyt kansainvälistymisstipendin saaneet yritykset jakamaan saamiaan kokemuksiaan myös muille Kiinan markkinoista kiinnostuneille.

- Haluamme haastaa yrityksiä muodostamaan erilaisia teemaverkostoja erilaisten kaupallisten mahdollisuuksien äärelle. Esimerkiksi Olemme kokoamassa yritysverkostoa ollaksemme valmiita kohta avautuvien puolustusvälinehankintojen kilpailutuksille. Nyt haluamme haastaa kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrityksiä kohtaamaan ja jakamaan käytännön bisneskokemuksia, mm. Kiinan markkinasta. Toivon, että nyt mukaan lähteneet yritykset toimivat rohkeina tiedon jakajina maakuntamme kollegayrittäjilleen! #kasvunmaakunta #tekosysteemi

Ficonic Solutions Oy:n toimitusjohtaja Timo Salminen näkee Kiinassa valtavat mahdollisuudet

- Palvelumme Carrio julkaistaan juuri useammassa Euroopan markkinassa, joten on innostava tilaisuus tutustua mahdollisuuksiimme myös Kiinan markkinassa. Tällaiset projektit, jossa suomalaiset kasvuyritykset haastavat yhdessä toisensa ja auttavat toisiaan ratkaisemaan kasvun haasteita ovat mahdollisuuksia, joihin kannattaa tarttua! sanoo Ficonic Solutions Oy:n toimitusjohtaja Timo Salminen ja jatkaa

- Haluamme tarkistaa Kiinan mahdollisuudet kasvullemme mahdollisimman aikaisessa ja tämä projekti tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Hyvien kansainvälisten uutisten sarjassa esimerkiksi viime viikon partnerijulkaisumme ranskassa siivittää meitä edelleen kansainvälinen kasvuntielle.

Lisätietoja:
Anne Sandelin, Jyväskylän kaupunki, elinkeino- ja työllisyyspalveluiden johtaja, p. 014 266 5051, anne.sandelin[at]jkl.fi
Maria Hyppönen, projektipäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 040 844 5480, maria.hypponen[at]jkl.fi ,
Matti Härkönen, toimitusjohtaja, Kasvun Roihu Oy, p. 040 578 2688, matti.harkonen[at]roihu.com
Growth to Shanghai: https://www.roihu.com/event/shanghai/
Kari Halttunen, toimitusjohtaja, Music.Info Finland Oy, p. +358 50 340 9911, kari.halttunen[at]musicinfo.fi
Timo Salminen, toimitusjohtaja, Ficonic Solutions Oy, p. +358 40 745 6821. timo.salminen[at]ficonicsolutions.com

20.6.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje