Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Turun taidegraafikoiden vaihtonäyttely Galleria Ratamossa

Turun taidegraafikoiden vaihtonäyttely Galleria Ratamossa

Vuonna 1933 perustettu Turun Taidegraafikot ry on Suomen vanhin taidegrafiikan paikallisyhdistys. Sen tarkoituksena on edistää taidegrafiikan harjoittamista sekä lisätä mielenkiintoa taidegrafiikkaa kohtaan. Yhdistys ylläpitää Aurajoen rannalla Galleria Joellaa ja taidegrafiikan myyntikokoelmaa sekä grafiikan yhteistyöhuonetta Barkerin Ateljeet -tiloissa.

Painettu Turussa – Tryckt i Åbo kokoaa yhteen 15 taiteilijan valikoidut teokset. Kaikki taiteilijat ovat erilaisia ihmisinä, mutta yhdistävänä tekijänä on intohimo taidegrafiikkaa kohtaan. Esillä on yli kymmenellä eri grafiikan menetelmällä valmistunutta vedosta. Erikoisuutena löytyy mm. teoksia, joissa on painolaattana käytetty kirjanpainajatoukkien kaivertamaa laattaa.

Näyttelyn teemoissa toistuvat inhimillisyyttä koskettavat ikiaikaiset teemat: luontosuhde (Aapala, Lehto, Nuoreva, Vainio, Varis), ihminen (Dahlsten, Hairo, Kallio, Tammi, Ringbom), huumori (Railo) ja ajan merkit (Goldblatt, Haanpää, Leka, Joro). Teosten nimistä on luettavissa myös kannanottoja ihmisyyteen: Misfit (Sopeutumaton yksilö), Kontrolliin pakotettu ja Erään naisen muotokuva.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:
Aapala Marja, Dahlsten Annika, Goldblatt Tonja, Haanpää Markku, Hairo Saija, Joro Juha, Kallio Petra, Lehto Teija, Leka Lotta, Nuoreva Marjatta, Railo Esko, Ringbom Veronika,
Tammi Hanna, Vainio Tiina, ja Varis Hanna


Marjatta Nuoreva, Kökar VII, 2017. 20x30cm

Pitkästä historiastaan huolimatta Turun Taidegraafikot on yhdistyksenä aktiivinen ajan virrassa kulkija – perinteitä kunnioittaen.
www.turun-taidegraafikot.fi
www.facebook.com/GalleriaJoella/
twitter.com/TTaidegraafikot
www.instagram.com/turuntaidegraafikot/


Teija Lehto, Terttu, puupiirros, 2016. 29x38cm

TURUN TAIDEGRAAFIKOT RY
Painettu Turussa – Tryckt i Åbo
29.6. – 23.7.2017
Vaihtonäyttely Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamon kanssa.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
ratamo(a)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/ratamo

22.6.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje