Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kasvun maisema -hankkeella koulutuksellista tasa-arvoa ja tukea siirtymävaiheisiin Jyväskylässä

Kasvun maisema -hankkeella koulutuksellista tasa-arvoa ja tukea siirtymävaiheisiin Jyväskylässä

Jyväskylässä käynnistyy laaja kolmivuotinen Kasvun maisema -ESR-hanke, jossa luodaan toimintamalleja nuorten yksilöllisen polun vahvistamiseen yhteistyössä eri hallinnonalojen, oppilaitosten, työelämän sekä kolmannen sektorin kanssa. Toiminta perustuu työpajapedagogiikkaan ja siinä hyödynnetään Jyväskylän nuorten taidetyöpajassa kehitettyä kokonaisvaltaista pajamallia. Toisen asteen koulutuksen, perusopetuksen ja opiskelija-asuntolan yhteydessä käynnistyy kuusi työpajaa. Työpajoissa tarjotaan yksilöllistä tukea tarvelähtöisesti sosiaalisissa, opintoihin liittyviin, arjen- ja elämäntaitojen oppimiseen ja työllistymiseen. Kohderyhmänä ovat 15–29-vuotiaat jyväskyläläiset nuoret.

Ensimmäisenä Kasvun maisema –hankkeen työpajoista käynnistyy Ysiplus elokuussa. Työpaja on tarkoitettu niille nuorille, joilta peruskoulu on jäänyt kesken. Ysiplus-pajalla voi suorittaa puuttuvia perusopetuksen opintoja ja miettiä jatkosuunnitelmia. Työpajalle hakemisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Kasvu maisema on Suomen EU-rakennerahasto-ohjelman ESR-hanke. Hankkeen päätoteuttajana on Jyväskylän kaupunki ja osatoteuttajina Jyväskylän koulutuskuntayhtymä sekä Jyväskylän kristillisen opiston säätiö. Kokonaisbudjetti on noin 2,7 miljoonaa euroa, josta 75 % tulee Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke työllistää 15 työntekijää.

Lisätietoja:
hankepäällikkö Marja-Sisko Kataikko, p. 014 266 8707
hankekoordinaattori Milla Lewandowski p. 014 266 8060
http://jyvaskyla.fi/nuoriso/kasvun_maisema

27.6.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje