Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä entistä helpompi järjestää tapahtumia

Jyväskylässä entistä helpompi järjestää tapahtumia

Jyväskylä ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöönsä uuden digitaalisen työvälineen tapahtumien tuottamiseen. Open Venue – tuotantotyöväline on kehitetty helpottamaan tapahtumajärjestäjien työtä. Tapahtumapaikkaan määritettyä työvälinettä voidaan hyödyntää Jyväskylän kaupungin omistamissa suosituimmissa paikoissa, Lutakonaukiolla, Lutakon pysäköintialueella ja Lounaispuistossa.

Ohjelmiston avulla parannetaan tapahtumien turvallisuutta ja toimivuutta sekä helpotetaan järjestäjien ja tapahtumapaikkojen omistajien työtä. Open Venue auttaa kokemattomankin tuottajan toimimaan sääntöjen, lakien ja alan käytäntöjen mukaisesti valmiissa prosessissa. Tehtävät tulevat tehdyksi ajallaan ja tärkeitä asioita ei jää huomioimatta. Myös alihankkijat ja muut tapahtumaan liittyvät eri alojen ammattilaiset voidaan liittää järjestelmään mukaan, jolloin tapahtumajärjestäjä voi helposti hallinnoida tapahtuman suunnittelua. Open Venuessa yhdistyy tapahtuma-alan tietotaito ja älykäs käyttöjärjestelmä.

Työvälineitä löytyy mm. aluesuunnitteluun, tekniseen suunnitteluun, budjetointiin, lupa-asioihin, dokumentointiin, aikataulutukseen, henkilöstösuunnitteluun, alihankintoihin ja tapahtuman johtamiseen. Lisäksi ohjelmistossa on erilaisia laskureita, jotka perustuvat viranomaisten vaatimuksiin ja alan käytäntöihin.

- Jyväskylä on suosittu tapahtumakaupunki ja haluamme edelleen kehittää työkaluja helpottamaan tapahtumien järjestämistä, summaa Jyväskylän kaupungin tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö Jaana Ruponen. Järjestämisen helppous on myös kilpailuetu, kun tapahtumajärjestäjä miettii sopivaa kaupunkia tapahtumalleen. KeMut, Beach volleyn SM-finaalit ja WaterXFest ottavat Open Venuen tänä kesänä käyttöönsä.

Open Venue on Jyväskyläläisen Feelbeat Oy:n kehittämä tuotantotyöväline, jollaista ei ole aiemmin ollut saatavilla. Kehittäjänä on toiminut kokenut tapahtuma-alan ammattilainen Vesa Walden. Open Venuesta on nyt julkaistu beta-versio ja sen käytettävyydestä haetaan kokemuksia loppuvuoden aikana. Tämän jälkeen ohjelmiston ominaisuuksia lisätään ja nykyisiä muokataan saadun palautteen mukaisesti.

Lisätietoja www.opens.fi

Lisätietoja:
Tapahtumatoiminnan markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, 050 344 6496
Katu- ja satamamestari Jan Viilos, Jyväskylän kaupunki, etunimi.sukunimi@jkl.fi, 050 376 7361
Toimitusjohtaja Vesa Walden, Feelbeat Oy, etunimi.sukunimi@opens.fi, 040 064 5435

27.6.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje