Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän museot on the move Kotiseututorilla 11.8.2017

Jyväskylän museot on the move Kotiseututorilla 11.8.2017

Jyväskylän museot osallistuvat Kotiseututorin tapahtumiin perjantaina 11.8. osana Kotiseutuliiton Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. ”Jyväskylän museot on the move” haluaa kannustaa ihmisiä pohtimaan, mikä tekee kodin? Keitä kotonasi asuu? Mikä on kotisi rakkain esine? Milloin kaikki ovat kotona? Mikä on sinun kotiseutuasi?

Jyväskylän museot levittäytyvät kivijalkamuseoidensa ulkopuolelle ja tuovat Kaikki kotona -telttansa Kävelykadulle. Teltalla on ohjelmaa koko päivän klo 10–18, jolloin voit rakentaa palikkakaupunkia, askarrella hyrriä, tutustua hyönteishotelleihin sekä entisajan opiskelija-asumiseen ja tehdä Mun Salapukua. Museoiden apuna teltalla paikalla ovat Kulttuuriluotsit, joiden kanssa voi penkoa lainattavaa, sata vuotta sitten eläneen taiteilijan matkalaukkua ja tutkia Ateneumin taidesalkkua. Tai tule vain paikalle ja jututa museon henkilökuntaa!

Perjantaina museoiden normaalia vapaa pääsyä rytmittävät myös tapahtumapäivän opastukset ja avoimet ovet.
Klo 11–16 Keski-Suomen museon Käsityöläismuseoihin Toivolan Vanhalla Pihalla (Cygnaeuksenkatu 2) voi tutustua oppaan kanssa. Jyväskylän taidemuseoon (Kauppakatu 23) on päivän aikana kaksi ilmaista yleisöopastusta, klo 12 ja klo 17. Opastuksissa tutustutaan Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyyn. Taidemuseossa järjestetään myös ilmainen, kaikille avoin työpaja klo 14–17. Normaalisti vain opastuksen kanssa tutustuttavaan Keski-Suomen museon erilliskohteeseen, Heiskan taiteilijakotiin (Kramsunkatu 8) on avoimet ovet klo 13–15. Suomen käsityön museon Suomalainen kansallispuku -näyttelyyn pääsee myös tutustumaan oppaan johdolla klo 16. Jyväskylän yliopiston Avoimen tiedon keskuksen kohteissa, Luontomuseossa (Ihantolantie 5) ja Näyttelykeskus Soihdussa (Seminaarinkatu, S-rakennus) järjestetään myös opastukset klo 15. Luontomuseossa tutustutaan kotiseutumme eläinten asumuksiin. Näyttelykeskus Soihdun kampusopastus lähtee S-rakennuksen edestä ja kiertää kampusalueella. Alvar Aalto -museo järjestää ilmaiset yleisöopastukset museon kesänäyttelyyn Schildt & Aalto. Modernit humanistit klo 13 ja 14. Kotiseutupäiville osallistujan on myös mahdollista varata alehintainen, 9 euron, opastettu vierailu Alvar Aallon koetalolle. Klo 13.30 alkavalle kierrokselle mahtuu yhteensä 20 ihmistä ja varaukset tulee tehdä etukäteen osoitteeseen museum@alvaraalto.fi.

Museoiden Kaikki kotona -teemasta ja Jyväskylän museot on the move -tapahtumasta lisätietoja facebook-sivuilta www.facebook.com/kaikkikotonamuseoissa

Elokuussa Jyväskylässä järjestettävät Kotiseutupäivät ovat Jyväskylän kaupungin itsenäisyyden juhlavuoden päätapahtuma. Tapahtuman pääjärjestäjä on Jyväskylän kaupunki yhdessä Kotiseutuliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Viikonlopun aikana Kotiseutupäivien osallistumiskortilla pääsee museoihin ilmaiseksi sisään.

Lisätietoja: Sari Koskinen, amanuenssi, p. 050 413 9051, sari.k.koskinen@jkl.fi

28.6.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje