Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus Tanja Rasille

Jyväskylän kaupungin Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus Tanja Rasille

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta on myöntänyt Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustuksen Jyväskylän Kesä -festivaalin toiminnanjohtaja Tanja Rasille. Tunnustus ojennettiin hänelle Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa 5.7. Jyväskylän Paviljongissa.

Palkintoperusteluissa Jyväskylän Kesä -festivaalin todetaan nousseen Rasin alaisuudessa valtakunnallisen tapahtumatarjonnan kärkeen, ja että tapahtuma on onnistunut puhuttelemaan kävijöitä vuodesta toiseen laadukkaalla ja monipuolisella ohjelmistollaan. Jyväskylän Kesän säilyttäminen uusiutuvana, tuoreena ja ajankohtaisena kaupunkitapahtumana on vaatinut pitkäjänteisyyttä ja palavaa intoa.

Rasin aikakaudella Jyväkylän kesä on vahvistanut kansainvälisiä verkostojaan sekä luonut olosuhteita paikallisen osaamisen esiin nostamiseksi toimien samalla alustana ja tukena useille keskisuomalaisille kulttuuri-ideoille. Myös Suomessa harvinaisemman taiteenlajin, sanattoman teatterin, esiin nostaminen ansaitsee lautakunnan perusteluissa erityisen kiitoksen.

Tapahtumatoiminnan olosuhteet ovat olleet haastavia viime vuosina: rahoitus, yhteistyökumppanuudet ja yleisön käyttäytymisen ennakoimattomuus ovat asettaneet tiukkoja reunaehtoja myös Jyväskylän Kesälle. Tanja Rasi on taitavalla taloudenpidollaan sekä toiminnanjohtajan osaamisellaan selättänyt ongelmat kiitettävästi jättäen järjestyksessään 22. tapahtumansa jälkeen tehtävät uudelle toiminnanjohtajalle Kyösti Ylikuljulle.

Tanja Rasi on luotsannut Pohjoismaiden vanhinta kaupunkifestivaalia vuodesta 1996. Tätä ennen hän on toiminut mm. matkailu- ja kulttuurialan opettajana sekä Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman toiminnanjohtajana. Kiitokset kulttuurityöstä -tunnustus jaetaan vuosittain kaupunkikulttuurin eteen tehdystä työstä. Tunnustuksen myöntää Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta.

Lisätiedot:
Mari Aholainen, kulttuuri- ja kehittämispäällikkö, p. 050 63495, mari.aholainen@jkl.fi

5.7.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje