Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuuriluotsivälitys palvelee läpi kesän

Kulttuuriluotsivälitys palvelee läpi kesän

Jyväskylän vapaaehtoiset kulttuuriluotsit ovat käytettävissä koko kesän ajan. Luotsin voi pyytää kaveriksi kulttuurikäynnille esimerkiksi Lounaispuiston kesän tilaisuuksiin tai Jyväskylän Kesän esityksiin. Hellesäällä viileät museot ovat mainioita tutustumiskohteita myös ikäihmisille.

Luotsista kaveri kulttuurikäynneille ja taide-elämyksiin

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, jonka kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Luotsit toimivat kanssakulkijoina museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä.

Luotsin voi pyytää kaveriksi itselleen, perheelleen tai pienelle ryhmälleen, kuten ikäihmisten harraste- tai kaveriporukalle, palvelutaloissa asuville senioreille tai erityisryhmille, kuten liikuntaesteisille tai näkövammaisille. Luotsattavan mukana voi olla läheinen tai henkilökohtainen avustaja, luotsi voi tarvittaessa noutaa luotsattavan myös tämän kotiovelta.

Toiminta on maksutonta, mutta matkakulut tai mahdolliset pääsyliput kukin maksaa itse. Museokäynnit ovat kulttuuriluotsin kanssa ilmaisia.

Kulttuuriluotsi tilataan puhelimitse p. 050 338 1114. Kulttuuriluotsikoordinaattorilta saa halutessaan myös neuvoja ja vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista tai ajankohtaisista tapahtumista. Kulttuurikäynnin yksityiskohdat sekä erityistoiveet käydään yhdessä läpi tilausta tehtäessä.

Kulttuuriluotsit ovat tavattavissa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä perjantaina 11.8. klo 11–18 Jyväskylän museoiden Kaikki kotona -teltalla kävelykadun Kompassilla.

Lisätiedot:
Hanne Laitinen, kulttuuriluotsikoordinaattori, Jyväskylän kaupunki, p. 050 338 1114, hannemari.laitinen@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/kulttuuriluotsit

Kesäkuun alussa kulttuuriluotsit kutsuivat keskustan alueen kotihoidon asiakkaita, heidän hoitajiaan ja omaisiaan yhteiselle taideretkelle Jyväskylän kirkkopuistoon ja taidemuseoon. Lue lisää tempauksesta: www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/91645

30.6.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje