Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän pohjoismaisten ystävyyskaupunkien nuoret urheilijat kohtasivat 29.6–2.7. Eskilstunassa

Jyväskylän pohjoismaisten ystävyyskaupunkien nuoret urheilijat kohtasivat 29.6–2.7. Eskilstunassa

Perinteinen pohjoismaisten ystävyyskaupunkien urheilutapahtuma kokosi alle 16-vuotiaat nuoret kisaamaan Ruotsiin, Eskilstunaan. Pohjoismainen nuorten urheiluvaihto on toteutettu eri pohjoismaissa nyt jo 42 vuoden ajan. Ensimmäinen urheiluvaihto järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1975. Tänä kesänä Eskilstunan kaupunki isännöi kilpailuja 29.6–2.7.2017 ja lajina oli poikien salibandy. Turnauksen voitti Eskilstunan joukkue ja Jyväskylän joukkue sijoittui hienosti toiseksi.

Ystävyyskaupunkitapahtumassa pelasi Jyväskylän joukkueen lisäksi Tanskan Esbjerg, Ruotsin Eskilstuna ja Norjan Stavanger.

Nuorille tapahtuman kautta kosketus kansainvälisille kilpakentille

Urheilulajit vaihtuvat vuosittain ja tapahtuman historian ajan on kilpailtu yli 30 eri urheilulajissa. Tapahtumaan on vuosien kuluessa osallistunut yli 1000 jyväskyläläistä nuorta. Monet kaupungin menestyneistä urheilijoista ovat saaneet ensikosketuksensa kansainvälisiin kilpailuihin tämän pohjoismaisen tapahtuman kautta. Jyväskylän joukkue koottiin salibandyseura O2:n pojista.

Lisätietoja:
liikuntasuunnittelija Mikko Pajunen p. 014 266 0765, etunimi.sukunimi@jkl.fi

3.7.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje