Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uusien jätehuoltomääräysten kotitalousopas on nyt jaossa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Uusien jätehuoltomääräysten kotitalousopas on nyt jaossa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Uudet jätehuoltomääräykset tulivat Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa voimaan 1.6.2017. Nyt Jyväskylän seudun jätelautakunta on koonnut kotitalouksien jätehuollon järjestämisen kannalta olennaiset määräyskohdat yksiin kansiin ja julkaissut ne erillisenä oppaana.

16-sivuisesta oppaasta kotitalouksille tärkeät jätehuoltoasiat löytyvät havainnollisesti ja kätevästi verrattuna viralliseen jätehuoltomääräysasiakirjaan, jossa on tiukkaa asiaa vajaan 30 sivun edestä.

Uusi opas lähtee liikkeelle jätehuoltomääräysten merkityksestä, sisällöstä ja määritelmistä. Se esittelee kiinteistöjen jätehuollolle asetetut velvoitteet ja vaihtoehdot käytännön jätehuollon järjestämiseksi. Opas kertoo myös lajitteluvelvollisuudesta sekä siitä, mitä jäteastioihin saa laittaa ja mitä ei. Siinä käydään seikkaperäisesti läpi kiinteistön keräyspistejärjestelyt ja jätteenkeräysastiat tyhjennysväleineen.

Jotta jätehuolto aiheuttaisi kiinteistön asukkaille mahdollisimman vähän päänvaivaa, opas neuvoo millainen on hyvä jätteenkeräyspaikka ja mistä löytyy lähimmät keräyspisteet niille jätteille, joille ei ole keräyspaikkaa omalla kiinteistöllä. Lisäksi kerrotaan jätteiden omatoimisesta käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä sako- ja umpisäiliölietteiden käsittelystä.

Painetun opasvihkon voi noutaa maksutta käyttöönsä Palvelupiste Hannikaisesta (Hannikaisenkatu 17), Jyväskylä-neuvonnasta (Asemakatu 7), Tikkakosken ja Korpilahden yhteispalvelupisteestä sekä Laukaan ja Muuramen kunnantalojen info-pisteistä. Opasta on jaossa myös Mustankorkean toimistolla (Kivääritehtaankatu 6 C). Sähköisessä muodossa jätehuoltomääräysten kotitalousopasta voi selata Jyväskylän seudun jätelautakunnan verkkosivuilla osoitteessa http://jyvaskylanseutu.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylanseutustructure/91804_jatehuoltomaaraykset_kotitalouksille.pdf.

Oppaan julkaisija on Jyväskylän seudun jätelautakunta, joka vastaa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa jätehuoltoviranomaiselle kuuluvista tehtävistä. Yksi tehtävistä on jätehuoltomääräysten valmistelu ja vahvistaminen. Jätehuoltomääräykset ovat jätelakiin perustuvia, paikallisia säännöksiä, joita annetaan muun muassa jätteen lajittelusta ja keräämisestä. Määräysten päämääränä on varmistaa toimiva jätehuolto, josta ei aiheudu haittaa ympäristölle.


Lisätiedot: jätehuoltosuunnittelija Sirpa Kovanen, p. 014 266 5153, sirpa.kovanen(at)jkl.fi

4.7.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje