Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hyönteisetkin haluavat kodin - tee sellainen museon kesäpajassa!

Hyönteisetkin haluavat kodin - tee sellainen museon kesäpajassa!

Suomen käsityön museon perjantaipajassa tehdään koteja hyönteisille. Perjantaina 14.7. klo 14–17, puuhastellaan kasvinosien parissa ja kootaan hyönteishotelleja koko perheen voimin.

Monet hyönteiset ovat erittäin hyödyllisiä ympäristölle ja ihmiselle - ne pölyttävät puutarhan kasveja ja hävittävät tuholaishyönteisiä. Hyönteisten luonnolliset pesintä- ja talvehtimispaikat ovat vähentyneet vuosi vuodelta ihmisten muokatessa pihojaan, joten tule ja tee kaverihyönteisille koti!

Hyönteishotellit rakennetaan valmiisiin kehikoihin eri kasvinosia hyödyntämällä. Täysin luonnonmateriaaleista valmistetussa hyönteishotellissa kelpaa lentävien oleilla. Pajassa sinua avustaa ohjaaja Päivi Turkia. Hyönteishotellien tohinaa onkin sitten mukava seurailla pitkin kesää ja iloita puutarhan eliöiden rikkaudesta.
Alle 10-vuotiaita lapsia suositellaan tulevan pajaan yhdessä vanhempiensa kanssa. Pajassa materiaalimaksu 3€.

Museo haluaa tarjota lomalaisille toimintaa myös kesällä. Perjantain normaalin ilmaisen sisäänpääsyn kruunaavatkin kesäloman ajan koko perheen non-stop -pajat vaihtuvilla teemoilla. Pajoissa on sopivaa tekemistä myös perheen nuoremmillekin, mutta vanhempien avustamina.

Perjantaipajat vaihtuvilla teemoilla vielä:
21.7. klo 14–17 kehräys ja karstaus
28.7. klo 14–17 perinnelelu narri
4.8. klo 14–17 punottu nauha/avaimenperä

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887, etunimi.sukunimi@jkl.fi

6.7.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje