Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kävelykadun rapistuneet keltaiset istuinpenkit uusitaan heinäkuussa

Jyväskylän kävelykadun rapistuneet keltaiset istuinpenkit uusitaan heinäkuussa

Kävelykadun istutusaltaita ympäröivien penkkien korjaustyöt ovat käynnistyneet Jyväskylän keskustassa. Uusituille penkeille pääsee lepuuttamaan ja paistattamaan päivää kävelykadun vilinässä viimeistään torstaina 25.7. Poikkeuksena on Kolmikulman vesialtaan penkki, joka uusitaan vasta heinäkuun lopussa järjestettävän rallitapahtuman jälkeen.

Kävelykadun suosittujen istuskelupaikkojen vanhat ja rapistuneet, keltaiset puurakenteet poistettiin sijoiltaan heinäkuun alussa. Parhaillaan on käynnissä kunnostustyö, jossa istuinosien alustoja pestään ja saumataan uudelleen.

Valmistelutöiden valmistuttua istutusaltaiden ympärille asennetaan uudet, puiset istuinosat, jotka ovat materiaaliltaan maalaamatonta bilingaa, tieteelliseltä nimeltään puulajia nimeltä Nauclea diderrichii. Kyse on ulkokäytössä erittäin hyvin kestävästä, lehtikuusen sävyisestä puulajista, jota eteläisissä maissa on käytetty esimerkiksi satama- ja vesirakenteisiin sekä paalutuksiin. Bilinga on lahonkestävyydeltään ykkösluokkaa, kun istuinosien aikaisempana materiaalina käytetty lehtikuusi on lahonkestoluokkaa III.


Lisätiedot: katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi

5.7.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje