Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 21.7.–1.8.

Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 21.7.–1.8.2017

Kuva: Kirsti LehtolaJyväskylässä järjestettävä Neste Ralli näkyy ja vaikuttaa jälleen kaupungin katuliikenteessä heinäkuun lopulla 27.7.–30.7. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueiden liikenteeseen.

Lutakossa liikenteeseen on luvassa poikkeusjärjestelyjä pisimpään eli 21.7.–1.8. Harjulla poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa torstaista 27.7. kello 10.00 alkaen ja puretaan varhain lauantaiaamuna 29.7 kello 2.00.

Reaaliaikaista tietoa liikenteen sujuvuudesta Keski-Suomen teillä välittävät Liikennevirasto sekä eri tiedotusvälineet, kuten Ralliradio Yle Jyväskylän taajuuksilla 99,3 (Jyväskylä) ja 97,0 (Pihtipudas).

Vältä parkkisakot, pysäköi merkityille P-paikoille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla.

Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa. Näin välttyy parhaiten turhien pysäköintivirhemaksujen aiheuttamilta harmituksilta.

Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä. Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa.

Lutakon alueen sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 21.7.–1.8.

Lutakon huoltoalue sijaitsee Jyväskylä Paviljongin ja sataman alueella, kaupungin keskustan ja Matkakeskuksen tuntumassa. Paviljongin alue on suljettu alkaen perjantaista 21.7. kello 7.00 ja päättyen tiistaihin 1.8. kello 21.00. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaista 24.7. kello 7.00 alkaen maanantaihin 31.7. kello 7.00 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huolto- ja tontille ajo sallitaan. Sataman alueella Satamakadun pysäköintialue on suljettu maanantaista 24.7. klo 8.00 alkaen maanantaihin 31.7. klo 21.00 saakka sekä pysäköintikäytössä oleva sataman kärjen hiekkakenttä on suljettuina keskiviikosta 26.7. kello 8.00 alkaen maanantaihin 31.7. kello 21.00 saakka.

Jalankulku- ja pyöräliikenne toimii pääosin normaalisti lukuun ottamatta Satamakadun vieressä kulkevien kevyen liikenteen väylien sulkemista sekä Rantaraitin kaventamista sataman pysäköintialueen ja Lutakonaukion välisellä osuudella kilpailuliikenteen aikana 27.–30.7. Kulkeminen Rantaraitilla on mahdollista koko tapahtuman ajan.

Pysäköinti Lutakon ja sataman alueella: pysäköintipaikkoja ei alueella ole ralliyleisölle lukuun ottamatta Lutakonaukion alla sijaitsevaa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallia, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Jyväskylän keskustan pysäköintitalot ja -paikat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti. Liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois pakkosiirroin. Jyväskylän keskustan pysäköintipaikkojen ja -talojen sijainnit kartalla

Taksiasemat: Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 24.7.–31.7. Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema, johon on lyhyt matka ratapihan ylittävää kävelysiltaa pitkin.

Kartta Lutakon alueen liikennejärjestelyistä Neste Rallin 2017 aikana

Harjun erikoiskokeiden sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 27.–29.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilla torstaista 27.7. kello 10.00 alkaen ja päättyen lauantaina 29.7. kello 02.00. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan maanantaina 24.7. kello 21.00 ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 30.7 kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Sepänkadun pysäköintialue on osittain tai kokonaan suljettu perjantaista 21.7. kello 8.00 alkaen tiistaihin 1.8. kello 18.00 asti. Pysäköintialueella on pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille muuna aikana paitsi keskiviikosta 26.7. kello 21.00 alkaen lauantaihin 29.7. kello 02.00 saakka, jolloin pysäköintialue on kokonaan suljettu.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Liikenne suljetaan erikoiskokeiden aikana torstaista 27.7. kello 10.00 alkaen lauantaihin 29.7. kello 02.00 saakka seuraavilta kaduilta:

 • Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu–Cygnaeuksenkatu.
 • Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
 • Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 39–67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 28.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:

 • Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Liikenteelle avataan ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
 • Cygnaeuksenkatu
 • Sepänkatu
 • Pitkäkatu

Kortesuonkadun suljettavalla osuudella pysäköinti on kielletty 27.–29.7.

Yleisöpysäköinti ja muu liikenne

Yleisöpysäköintiin on käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

Joukkoliikenne: Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit: Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät: Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Sepänkadulta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäässä.

Kartta Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyistä Neste Rallin 2017 aikana

Lisätietoja:
Liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5122, etunimi.sukunimi@jkl.fi
Liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 0547, etunimi.sukunimi@jkl.fi
Lutakko: huoltoparkin päällikkö Mikko Huuska, AKK Sports Oy. p. 040 547 8775, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi
Harju: EK-koordinaattori Viivi Setälä, AKK Sports Oy, p. 050 465 4513, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi
www.nesterallyfinland.fi*

18.7.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje