Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä alkaa muovinkeräyskokeilu – tavoitteena selvittää mahdollisuuksia ja kotitalouksien kiinnostusta

Jyväskylässä alkaa muovinkeräyskokeilu – tavoitteena selvittää mahdollisuuksia ja kotitalouksien kiinnostusta

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy JVA ja Mustankorkea Oy aloittavat elokuun alussa muovinkeräyskokeilun, jonka tavoitteena on kerätä tietoa ja kokemuksia muovin kierrätyksestä.
Neljän viikon kokeiluun osallistuu viisi JVA:n taloyhtiötä, yhteensä noin 200 asuntoa.

Mustankorkea tuo kokeilussa mukana olevien taloyhtiöiden jätekatoksiin keräysastiat ja vastaa jätteen keräyksestä ja kuljetuksesta. Kokeilun aikana kerätty jäte tutkitaan ja analysoidaan. Asukkaat voivat tuoda keräysastioihin tavanomaista kotitalouksissa syntyvää muovijätettä, kuten elintarvikepakkauksia. Ennen kokeilun alkua asukkaille jaetaan vielä tarkemmat lajitteluohjeet.

Kokeilun jälkeen osallistuneille lähetetään kysely, jolla kerätään arvokasta tietoa ja mielipiteitä muovin lajittelusta ja kokeilun onnistumisesta.

- Tavoitteenamme on muun muassa selvittää, kuinka paljon muovijätettä kertyy ja onko asukkailla halukkuutta lajitella se erikseen muusta sekajätteestä, kertoo Mustankorkean kuljetusvastaava Terttu Nyberg.

Muovin erilliskeräyksestä on vuoden 2016 alusta vastannut Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Rinki-ekopisteitä, joilla kerätään muovipakkauksia, on Suomessa noin 500. Muovinkeräyspisteet sijaitsevat yli 10 000 asukkaan taajamissa.

Mustankorkealla on valmius täydentää muovinkierrätystä esimerkiksi hyötykeräyspisteille, jos kiinnostusta palvelun laajentamiseen ilmenee.

Muovinkeräyskokeilu on osa laajaa Circwaste-hankekokonaisuutta, jossa pyritään edistämään kiertotaloutta. Muovin lajittelu nousi vahvasti esiin viime keväänä järjestetyssä ideakilpailussa, jossa haettiin ehdotuksia Jyväskylän kaupungin osahankkeiksi.

Kokeilun käytännön osion ja tutkimuksen raportoinnin toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelija Suvi Sointusalo, joka tekee aiheesta opinnäytetyönsä.

Lisätietoja:
Terttu Nyberg, kuljetusvastaava, puh. 040 562 5450
Suvi Sointusalo, opinnäytetyön tekijä, puh. 050 356 4393
Mustankorkea Oy

24.7.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje