Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Arvostettu muraalitaiteilija Millo toteuttaa seinämaalauksen Jyväskylään

Arvostettu muraalitaiteilija Millo toteuttaa seinämaalauksen Jyväskylään


Taiteilija Millon työ "In Bloom" Italian Milanossa.
Hätkähdyttävän omaperäisestä tyylistään tunnettu italialaistaiteilija Francesco Camillo Giorgino eli Millo saapuu Jyväskylään syyskuussa. Hän maalaa massiivisen taideteoksen seitsemänkerroksisen asuintalon seinään. Näyttävä muraali eli seinämaalaus syntyy osoitteeseen Vapaudenkatu 65.

- Hienoa saada näin upeaa taidetta Jyväskylän keskustaan, odotamme syyskuuta ja teoksen valmistumista jo innolla, kertoo Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen.

Jyväskylä on 13 muun suomalaiskaupungin tavoin mukana valtakunnallisessa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalissa, jota järjestää Upeart-yhdistys. Kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan yli 20 pysyvää muraaliteosta ympäri Suomen.

- Mahtavaa että Jyväskylä on mukana tapahtumassamme. Haluamme tuoda korkealuokkaista taidetta monenlaisiin ympäristöihin kaikkien nähtäville. Millo on yksi kärkitaiteilijoistamme, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

Maailmaa kiertävän Millon tyyli on yksinkertaisen tunnistettava ja taidokas. Teoksissaan hän keskittyy kuvaamaan urbaaneja, pääosin mustavalkoisia maisemia piirrosmaiseen tyyliin. Teoksissa seikkailee hassulla tavalla vinksahtaneita ja sympaattisia hahmoja. Millon oivaltavia maalauksia on mahdollista nähdä Euroopan kaupunkien lisäksi esimerkiksi Thaimaassa, Marokossa, Chilessä ja USA:ssa. Suomeen Millo saapuu ensimmäistä kertaa.

Jyväskylään uusia muraaliteoksia on UPEA17-festivaalin myötä tulossa kaksi.

- Tiedotamme lähiaikoina myös toisesta Jyväskylään syntyvästä, erittäin uniikista teoksesta, Fanaris kertoo.

Jyväskylän teoksen toteuttamisessa ovat mukana Jyväskylän kaupunki, Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9.2017.

Lisätietoa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalista ja taiteilijoista:

www.upeart.com
facebook.com/upeart
instagram.com/upeart
twitter.com/upeartfinland
Jaana Liiri, Upeart, p. +358 46 624 4631, pr@upeart.com

1.8.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje