Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Altaasta ja altaan reunoilta -näyttely avautuu 14.8. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa

Altaasta ja altaan reunoilta -näyttely avautuu 14.8. Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa

Uimareita 25 metrin altaalla 1960-luvulla. Kuva: Seppo Turpeinen, Keski-Suomen museo

Altaasta ja altaan reunoilta -näyttely aukeaa Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa 14.8.2017. Uusi aulanäyttely esittelee Jyväskylän uimahallin vaiheita, hallin arkkitehtuuria ja jyväskyläläistä uimahallikulttuuria 1950-luvulta tähän päivään.

Vuonna 1955 avattu Jyväskylän uimahalli rakennettiin Jyväskylän kasvatusopillisen korkeakoulun ylioppilaskunnalle pitkälti uimaopetuskäyttöön. Halli on ollut silti alusta asti avoinna myös yleisölle. Yli kuudenkymmenen toimintavuoden aikana hallia on laajennettu kolme kertaa, ja sen omistajuus on vaihtunut kahdesti. Hallin toimintaa vuosikymmenten varrella on leimannut monipuolisuus. Uimaopetus, kuntoilu, vesileikit ja kilpaurheilu ovat kulkeneet rinnan altaassa – ja altaan reunoilla. Vesiliikunnan lisäksi hallissa on vuosikymmenten aikana tarjottu monenlaisia oheispalveluita solariumista perhesaunoihin ja vesiliukumäkeen. Alvar Aallon suunnittelema Jyväskylän uimahalli tunnetaan myös arkkitehtuuristaan.

Altaasta ja altaan reunoilta -näyttely kuvaa uimahallin muutoksen pienestä yhden altaan hallista monipuoliseksi vesiliikuntakeitaaksi. Näyttelyssä esitellään hallin historiaa ja arkkitehtuuria, sen monimuotoista käyttöä ja käyttäjiä sekä uimahallissa harrastettavien liikunta- ja urheilulajien kirjoa.

Näyttelyn on toteuttanut Keski-Suomen museo yhteistyössä Vesiliikuntakeskus AaltoAlvarin kanssa. Näyttely on maksuton ja avoinna uimahallin aukioloaikoina.

Lisätietoja näyttelystä:

Nina Moilanen
projektitutkija
Keski-Suomen museo
p. 014 266 4359
sp. nina.moilanen@jkl.fi

7.8.2017Johanna Puhakka

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje