Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän valtakunnallisilla kotiseutupäivillä keskustellaan arkkitehtuurista

Jyväskylän valtakunnallisilla kotiseutupäivillä keskustellaan arkkitehtuurista

Miten kotiseutu ja arkkitehtuuri liittyvät toisiinsa? Entä mikä merkitys on julkisilla tiloilla, rakennetulla ympäristöllä ja rakennusperinnöllä kotiseudun muovautumisessa?

Arkkitehtuuri kotiseutujemme mielenmaisemissa -keskustelukammarissa pohditaan rakennettuun ympäristöön liittyviä näkökulmia kotiseutujen muovaajana. Esimerkkien kautta käydään läpi muun muassa kotiseututunteen ja ympäristön muutoksen kytköksiä sekä arkkitehtuuri- ja kotiseututyön yhteyksiä. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään perjantaina 11.8.2017 kello 15–16.45 Jyväskylän työväentalon Aalto-salissa osoitteessa Väinönkatu 7.

Yleisön kanssa näkökulmia ja esimerkkejä ovat jakamassa Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen johtaja Hanna Harris, kaupunkitutkija Kaarin Taipale sekä Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen. Keskustelua johtavat Suomen arkkitehtiliitto SAFAn puheenjohtaja, yleiskaavapäällikkö Leena Rossi ja erikoissuunnittelija Sarita Humppi Jyväskylän kaupunkisuunnittelusta.

Jyväskylän kaupunkisuunnittelussa arkkitehtuuri on tänä vuonna erityisesti esillä AVOin Kaupunkiympäristö -ohjelmassa, jossa luodaan uusia arkkitehtuurin, viherrakenteiden ja osallisuuden yhdistäviä toimintatapoja.

Keskustelukammarit ovat osa valtakunnallisia kotiseutupäiviä, joita vietetään Jyväskylässä 10.–13.8.2017. Kotiseutupäivät järjestetään yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton ja Jyväskylän yliopiston kanssa. Lisätietoja päivistä ja muusta ohjelmasta saa osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat.


Lisätietoja:
- Suomen arkkitehtiliitto SAFAn puheenjohtaja, yleiskaavapäällikkö Leena Rossi, p. 014 266 5050, leena.rossi[at]jkl.fi
- erikoissuunnittelija Sarita Humppi, p. 014 266 2479, sarita.humppi[at]jkl.fi

7.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje