Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan päätöksiä 8.8.2017

Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan päätöksiä 8.8.2017

Kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 8.8.2017 valittiin ympäristöterveysjaoston varajäseniä.

Ympäristöterveysjaoston varajäsenistä uusi valintapäätös

Kaupunkirakennelautakunta valitsi ympäristöterveysjaoston varajäseniksi seuraavat henkilöt: Kari Yksjärvi, Leevi Hänninen, Pirjo Hakkarainen, Anna-Maija Itäranta, Sirpa Kaikkonen, Eero Perosvuo ja Maria Kiviaho

Kaupunkirakennelautakunta valitsi 13.6.2017 seudulliseen ympäristöterveysjaostoon seitsemän jäsentä ja heille seitsemän henkilökohtaista varajäsentä. Hallintosäännön 13. pykälän mukaan jaoston jäsenistä ja henkilökohtaisista varajäsenistä molemmista vähintään puolet on kyseisen lautakunnan jäseniä tai varajäseniä, mutta koska tuolloinen päätös ei valittujen varajäsenten osalta täyttänyt hallintosäännön mukaisia ehtoja, jaoston varajäsenet tuli nyt valita uudelleen. Muut valinnat pysyvät lautakunnan edellisen päätöksen mukaisina.

Vapaudenkatu 75:n asemakaavan muutosehdotus nähtäville

Kaupunkirakennelautakunta päätti asettaa Vapaudenkatu 75:n asemakaavan muutosehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain säännösten mukaisesti julkisesti nähtäville ja pyytää siitä asianmukaiset viranomaislausunnot.

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan lisäkerroksen rakentaminen viisikerroksiseen asuinrakennukseen siten, että se muodostaa saumattoman osan rakennuksen arkkitehtuuria ja ottaa huomioon rakennetun ympäristön arvot. Kaavamuutosalue sijaitsee Vapaudenkadun varrella Hotelli Scandicin vieressä.

Suunnittelualueella sijaitsee vuonna 1959 valmistunut viisikerroksinen asuinkerrostalo piha-alueineen ja autotalleineen. Viiden asuinkerroksen lisäksi rakennuksessa on yhteiskäytössä olevat kellari- ja ullakkokerros.

Lisäkerroksen rakentamista ohjataan kaavamääräyksillä olemassa olevaan rakennukseen ja lähiympäristön rakennuskantaan sopivaksi muun muassa määräämällä julkisivu- ja kattomateriaaliksi punainen konesaumattupelti, mikä tekee lisäkerroksesta ulkoasultaan ullakkokerrosmaisen.

Hämeenkatu 8:n tontin hinnasta päätös

Kaupunkirakennelautakunta päätti, että osoitteessa Hämeenkatu 8 sijaitsevan tontin myyntihinta on 250 euroa kerrosalaneliömetriltä eli 1 090 000 euroa edellyttäen, että tontille toteutetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) tukemaa opiskelija-asumista. Myyntihinta on voimassa 31.3.2018 saakka.

Tonttia ollaan myymässä Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiölle (KOAS), jolle se varattiin Hämeenkadun asemakaavamuutoksen yhteydessä. Tontin pinta-ala on 3018 neliömetriä ja rakennusoikeus 4 360 kerrosalaneliömetriä.

Kaikki kokouksen päätökset tehtiin esitysten mukaisesti. Asia 165 (Joukkoliikennejaoston jäsenten ja varajäsenten valitseminen sekä jaoston puheenjohtajan nimeäminen valtuustokaudelle 2017–2021) jätettiin pöydälle.

Kokouksen esityslistan liitteineen voi lukea osoitteessa http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=4988 (materiaali on pdf-tiedostomuodossa).


Lisätietoja:
- kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Ahti Ruoppila, p. 040 747 8231, ahti.ruoppila[at]jkl.fi
- toimialajohtaja, kaupungingeodeetti Erja Saarivaara, p. 050 63971, erja.saarivaara[at]jkl.fi

8.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje