Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perheohjausta myös kouluikäisten perheiden tarpeisiin - yhteys Jyväskylän varhaisen tuen perheohjaukseen 14.8. alkaen yhdellä puhelinnumerolla

Perheohjausta myös kouluikäisten perheiden tarpeisiin - yhteys Jyväskylän varhaisen tuen perheohjaukseen 14.8. alkaen yhdellä puhelinnumerolla

Jyväskylän kaupungin varhaisen tuen perheohjaus ohjaa ja auttaa lapsiperheitä arjen pulmien ratkaisemisessa ja tukee vanhemmuutta, parisuhdetta sekä koko perheen hyvinvointia. Perheohjausta on paremmin saatavilla ja laajemmalle kohderyhmälle. Yhteyden perheohjaukseen saa 14.8. alkaen soittamalla perheohjauksen numeroon, p. 014 266 0136 soittoaikoina.

Perheohjausta paremmin saatavilla

Perheohjauksen palvelua voivat saada myös perheet, joissa on kouluikäisiä lapsia, lasta odottavien perheiden ja pienten lasten perheiden lisäksi. Varhaisen tuen perheohjauksen henkilöstöä on lisätty kevään aikana, joten sitä on aiempaa paremmin perheiden saatavilla. Perheohjaus on sosiaalihuoltolain mukaista ennaltaehkäisevää palvelua lapsiperheille ja perustuu palvelutarpeen arvioon. Perheohjauksen tavoitteena on vahvistaa perheen omia voimavaroja.

Keskustelua, tukea, unikouluja tai lukujärjestyksiä

Perheiden pulmat ovat erilaisia.
– Vauva ei nuku, teinin kouluun lähteminen on aamuisin nihkeää, perheen arjen rytmi tai pelisäännöt tarvitsevat tarkistusta tai vanhemmat ovat väsyneitä, listaa esimerkkejä palveluesimies Piritta Jetsu varhaisen tuen palveluista.

Ratkaisuja kunkin perheen tilanteeseen haetaan yhdessä keskustellen.
– Vauvojen unitapoja voidaan muuttaa esimerkiksi yli puolivuotiaiden kotiunikoulun avulla. Unikoulussa perhe saa tukea, apua ja tietoa. Usein jo yksikin käynti ja seurantapuhelu riittävät. Arjen rytmittämisen apuna voimme käyttää esimerkiksi päivä- ja viikkolukujärjestystä tai kuvatauluja. Perheen ja parisuhteen tilannetta vanhemmat voivat tarkastella esimerkiksi Arjen helmet tai Parisuhteen palikat -työkalun avulla, Piritta Jetsu kertoo.

Varhaisen tuen perheohjaus:
- Lasta odottaville ja lapsiperheille.
- Kotikäyntityötä, sisältäen neuvontaa ja palveluohjausta.
- Toimintatapoja ja ratkaisuja arjen pulmiin etsitään keskustellen.
- 14.8. alkaen yhteys puhelimitse: maanantai, keskiviikko, perjantai kello 8.30–11.30 sekä tiistai ja torstai kello 12–15, p. 014 266 0136.
- Palvelu perustuu palvelutarpeen arvioon.
- www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/perheohjaus

Onko perheelläsi tarvetta tukiperheelle, lomakodille tai tukihenkilölle?

Varhaisen tuen palveluihin voi olla yhteydessä myös, mikäli perhe on tukiperheen, lomakodin tai tukihenkilön tarpeessa. Tarve tukiperheelle voi olla esimerkiksi silloin, kun perheellä ei ole tukiverkostoja ja arki on erityisen kuormittavaa. Tässä tilanteessa lapsi ja perhe voivat hyötyä tukiperheestä. Tukiperheessä käynnit ovat viikonloppuisin, useimmiten kerran kuukaudessa 1-2 yötä kerrallaan. Lomakoti voi auttaa perheen tilannetta ja tarjoaa lapselle turvallisen paikan viettää lomaa, kun vanhemmilla vähän lomaa kesällä tai tukiverkostot ovat vähäiset.

– Tukihenkilö on turvallinen lisäaikuinen perheelle, esimerkiksi yksinhuoltajaperheen lapsille. Tukihenkilö voi tulla kyseeseen myös silloin, kun vanhemmilla ei ole mielestään tarpeeksi aikaa tai jaksamista tehdä mukavia asioita yhdessä lapsen kanssa tai lapsella on tarve aikuisen tukeen, palveluesimies Piritta Jetsu selvittää.

Palvelu on sosiaalihuoltolain mukaista ja maksutonta palvelua. Yhteydenotot sosiaalityöntekijä Heidi Koski, p. 014 266 8125.

Lisätietoja:
palveluesimies Piritta Jetsu, p. 014 266 3502
palvelupäällikkö Virve Hongisto, p. 014 266 1377

9.8.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje