Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vieraita Jaroslavlin taidekoulusta Jyväskylässä elokuussa

Vieraita Jaroslavlin taidekoulusta Jyväskylässä elokuussa

Jyväskylän venäläisen ystävyyskaupunki Jaroslavlin koululaisryhmä vierailee Jyväskylässä 15.-22.8.2017. Ryhmä koostuu 11 taidekoulu Canzonen 11-15 –vuotiaasta oppilaasta ja kahdesta opettajasta. Vierailun aikana julkistetaan yhteistyössä toteutettu taideteos.

Vierailu on osa Jyväskylän ja Jaroslavlin 50-vuotisen ystävyyskaupunkitoiminnan kunniaksi vuonna 2016 aloitettua yhteisöllistä taideprojektia. Projektiin osallistuvat Jyväskylästä Keski-Palokan, Tikkalan ja Puistokoulun koulut sekä Jaroslavlista taidekoulu Canzone. Viime vuonna Keski-Palokan ja Tikkalan koulujen oppilaita oli mukana toteuttamassa taideteoksia Jaroslavlin Ystävyyden puistoon. Tänä vuonna on jaroslavlilaisten koululaisten vuoro olla mukana Jyväskylän Sepänaukion taideprojektissa. Projekti jatkuu Suomessa vielä syksyllä 2017 Keski-Palokan ja Puistokoulun toimesta.

Viikon kestävän vierailun aikana koululaiset Jyväskylästä ja Jaroslavlilsta toteuttavat taiteilijoiden opastuksella mosaiikki- ja pylvästeoksen Jyväskylän Sepänaukiolle. Taideteos julkistetaan ma 21. elokuuta klo 12 osana Sepänkeitaan avajaisia. Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Yhteistyötä 50 vuotta

Jyväskylän kaupunki ja Jaroslavlin kaupunki allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen 51 vuotta sitten vuonna 1966. Jyväskylä oli ensimmäisten suomalaisten kaupunkien joukossa solmiessaan ystävyyskaupunkisuhteet Neuvostoliittoon 1950-luvulla. Alkuvuosina yhteistyö painottui enemmän urheiluun ja jyväskyläläiset urheiluseurat pitivät yhteyksiä suoraan vastaaviin jaroslavlilaisiin urheiluseuroihin.

Nykyään yhteistyömuodoksi ovat vakiintuneet mm. opiskelija- ja opettajavaihto, taidenäyttelyt ja taiteilijavaihdot sekä lasten ja nuorten tiedekonferenssit ja taideleirit.

Yhteistyö ystävyyskaupunki Jaroslavlin kanssa on osa Keski-Palokan koulun kansainvälisyyskasvatusta:
- On tärkeää, että oppilaat voivat tutustua ihmisiin monista eri kulttuureista ja saavat mahdollisuuden käyttää vierasta kieltä ja kuulla sitä vierailijoilta”, toteaa Keski-Palokan koulun rehtori Esa Jaakkola.

Lisätietoja:
Kirsi Kesänen, kansainvälisten yhteyksien päällikkö, Jyväskylän kaupunki, kirsi.kesanen[at]jkl.fi, p. 014 266 1561

10.8.2017Pekka Piippa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje