Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kotiseutupäivien avajaiset ja kotiseututori tuovat vipinää Jyväskylän kävelykadulle 11.–12.8.

Kotiseutupäivien avajaiset ja kotiseututori tuovat vipinää Jyväskylän kävelykadulle 11.–12.8.

Jyväskylän kaupunki isännöi valtakunnallisia kotiseutupäiviä 10.–13.8. Tapahtuman avajaisia juhlitaan perjantaina 11.8. klo 12 Jyväskylän Kompassiaukiolla tapahtuman teeman, Kotiseutu liikkeessä – on the move!, merkeissä.

Tilaisuuden ja koko tapahtuman avaussanat lausuu Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto yhdessä Kotiseutuliiton hallituksen puheenjohtaja Kirsi Moisanderin kanssa, Suomi 100-juhlavuoden tervehdyksen paikalle tuo pääsihteeri Pekka Timonen. Tilaisuudessa julkistetaan myös Kotiseutuliiton vuoden kotiseututeko sekä vastaanotetaan viime vuoden kotiseutupäivien järjestäjäkaupungin Kajaanin tervehdys.

Liikunnallisessa ohjelmassa nähdään lisäksi vauhdikasta parkouria, huimaavaa pariakrobatiaa sekä rytmikästä tanssia Jyväskylän Parkour-Akatemian, Jyväskylän Sirkuskoulun ja Jyväskylä Tanssiopiston toimesta. Eikä yleisönkään tarvitse avajaisia paikalla seisten seurata; yhteisen tanssikutsun koko juhlakansalle esittää tanssija-koreografi Panu Varstala.

Avajaisten päätteeksi lavalla nähdään kansallispukujen mannekiininäytös. Esillä on näyttävä kattaus sekä suomalaisia että muualta tulleiden kansallispukuja, kansan- tai muita juhlapukuja. Myös yleisö voi osallistua näytökseen saapumalla paikalle omassa kansallispuvussa tai vaikkapa liivissä, puserossa tai päähineessä. Mannekiininäytös toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän Kalevalaisten naisten ja Monikulttuurikeskus Glorian kanssa.

Kotiseututori Jyväskylän kävelykadulla perjantaina ja lauantaina

Perjantaina ja lauantaina Jyväskylän kävelykadulle levittäytyy kotiseututori, jonka myynti- ja esittelypisteissä esittäytyvät kotiseutuväki yhteistyökumppaneineen. Lauantaina kävelykadulla voi käydä esimerkiksi tervehtimässä veikkausliigajoukkue JJK:n kettujengiä, jonka edustusjoukkueen pelaajia ovat paikalla klo 13–15. Samalla voi testata omaa tarkkuuspotkutaitoa ja voittaa liput sunnuntaina pelattavaan kotiotteluun.

Jyväskylän kaupungin esittelypiste löytyy Kompassiaukiolta. Pisteellä voi tutustua mm. Jyväskylän kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian ohjelmistoon sekä syksyn muihin tapahtumiin. Jyväskylän museot osallistuvat Kotiseututorin tapahtumiin perjantaina 11.8. Kaikki kotona -teltalla on ohjelmaa klo 10–18, ja tuolloin voi esimerkiksi rakentaa palikkakaupunkia, askarrella hyrriä, tutustua hyönteishotelleihin sekä entisajan opiskelija-asumiseen ja tehdä Mun Salapukua. Paikalla ovat myös Kulttuuriluotsit, joiden kanssa voi penkoa lainattavaa, sata vuotta sitten eläneen taiteilijan matkalaukkua ja tutkia Ateneumin taidesalkkua tai saada vinkkejä kaupungin kulttuuritarjonnasta. Kaikki kotiseututorin osallistujat löytyvät osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma/20170811

Avajaisia voi seurata perjantaina 11.8. klo 12 suorana lähetyksenä myös verkossa osoitteessa: https://youtu.be/cSdHmAI6Ac0

Avajaisten ohjelma: www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma/20170811

Kotiseutupäivien koko ohjelma: www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat/ohjelma

Lisätiedot:
Koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö, marjo.tiainen-niemisto@jkl.fi, p. 040 736 4328
www.jyvaskyla.fi/kotiseutupaivat

Kotiseututyötä ja ennen kaikkea sen tekijöitä juhlistavat Valtakunnalliset kotiseutupäivät järjestetään Jyväskylässä 10.–13.8.2017 teemalla Kotiseutu liikkeessä – on the move! Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän kaupunki, Suomen Kotiseutuliitto ja Jyväskylän yliopisto yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtuma on Jyväskylän kaupungin itsenäisyyden juhlavuoden päätapahtuma.

10.8.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje