Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tasavallan Presidentti on myöntänyt kotiseutuneuvoksen arvonimen rehtori Markku Lahdelle

Tasavallan Presidentti on myöntänyt kotiseutuneuvoksen arvonimen rehtori Markku Lahdelle

Arvonimi luovutettiin torstaina 10.8. Jyväskylän kaupungintalolla klo 17.30.

Rehtori, FM Markku Lahti on kuin kävelevä Korpilahden kotiseutukirja. Hänellä on taito tehdä historiasta elävää ja kiinnostavaa. Lahti tekee perinnettä eläväksi niin omassa työssään Korpilahden yläasteen rehtorina kuin vapaa-ajallaan kotiseututyössä.

Lahti sai paikallishistoriaan kipinän opiskeluvuosinaan 1970-luvulla professori Mauno Jokipiin oppilaana Jyväskylän yliopiston historianlaitoksella. Paikallishistoriatutkimuksen perinnettä Markku Lahti jakoi Korpilahden historian kirjoittajana (ilmestyi 1994). Korpilahdella syntyneenä ja koulunsa käyneenä Lahdella on runsaasti omakohtaisia aikalaismuistoja. Markku Lahti oli mukana myös Korpilahden historian toisen osan (ilmestyi 2012) toimikunnassa. Lisäksi Lahti on kirjoittanut Korpilahden koululaitoksen 100-vuotishistorian sekä lukuisia yhdistyshistoriikkeja.

Markku Lahti on järjestänyt, tekstittänyt ja arkistoinut yhdessä Juhani Raitalan kanssa satojen valokuvien kokoelman Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen kotiseutuarkistoon. Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen pitkäaikaisena puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä Markku Lahti on ollut rakentamassa ja vahvistamassa korpilahtelaista paikallisidentiteettiä. Korpilahden Paikallislehti Oy:n hallituksessa Lahti on ollut vuosikymmeniä. Alkio-opiston kannatusyhdistyksessä Lahti on myös ollut vahvasti mukana.

Historianopettajana ja yhtenäiskoulun rehtorina Markku Lahti innostaa nuoria historian ja perinteen pariin. Korpilahden kaikki ikäluokat ovat kiertäneet kylän museon ja myllyn Markku Lahden ideoimilla kotiseuturetkillä. Markku Lahti myös asuu keskellä historiaa. Hän on perheensä kanssa kunnostanut kodiksi edellisen sukupolven kotiseutumiehen Martti Korpilahden syntymäkodin.

Tasavallan Presidentin 16.6.2017 Markku Lahdelle myöntämän arvonimen ovat hakeneet Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys ry, Alkio-opiston kannatusyhdistys ry, Jyväskylän kaupunki ja Opettajien Ammattiyhdistys ry.

Arvonimen luovuttavat Valtakunnallisten kotiseutupäivien kutsuvierastilaisuudessa Jyväskylän kaupungintalolla Jyväskylän kaupungin sivistyksen toimialan toimialajohtaja Eino Leisimo ja Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Annamari Maukonen.

Lisätietoja:
Rehtori Markku Lahti, puh. 0400 649 268
Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Annamari Maukonen, puh. 050 325 7067
Toimialajohtaja Eino Leisimo, Jyväskylän kaupunki, puh. 0505848987

10.8.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje