Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän seitsemäsluokkalaiset hakevat yhteishenkeä ryhmäytymispäivästä

Jyväskylän seitsemäsluokkalaiset hakevat yhteishenkeä ryhmäytymispäivistä

Jyväskylän perusopetuksen uusille seitsemäsluokkalaisille järjestetään toiminnallinen ryh-mäytymispäivä heti lukuvuoden ensimmäisillä viikoilla. Ryhmäytymispäivässä tutustutaan uusiin koulukavereihin, opettajiin ja oppiaineisiin sekä uudenlaiseen opiskelutyyliin. Toiminnallisella päivällä harjoitellaan yhdessä toimimista ja siten edistetään hyvän luokkahengen- ja koulun toimintakulttuurin muodostumista. Jyväskylässä kouluissa seitsemännen luokan aloitti 1350 nuorta.

Toiminnallisia tehtäviä ja mukavaa yhdessäoloa

Seitsemäsluokkalaisten ryhmäytyspäivän ohjelma vaihtelee kouluittain. Osa kouluista on suunnitellut ja toteuttaa päivän yhdessä nuorisopalvelujen tai seurakunnan nuoriso-ohjaajien kanssa. Osa kouluista järjestää päivän koulun oman väen kesken. Yleisesti ryhmäytymispäivän ohjelmaan kuuluu toiminnallisia tehtäviä, pelejä ja leikkejä. Toiminnallisten tehtävien lisäksi usealla koululla päivän välipalaksi paistetaan lettuja ja makkaraa. Muutamalla koululla järjestetään oppilaiden vanhemmille ryhmäytymisiltana vanhempain tapaaminen, jossa myös heillä on mahdollisuus tutustua toisiinsa ja saada tietoa yläkoulun käytänteistä.

Ryhmäytymispäivä tutustuttaa nuoret myös oman alueen luontokohteisiin

Kilpisen alueella ryhmäydyttiin heti koulun aloituspäivinä. Muilla kouluilla ryhmäytymispäivät keskittyvät viikoille 33–35. Lehtisaaren seiskat ryhmäytyvät viikolla 33 Lehtisaaren ja Säynätsalon maastossa. Ohjelmassa on melontaa, toiminnallisia tehtävärasteja ja leikkejä. Ryhmäytyspäivät päättyvät nuorisotila Pelisilmässä järjestettävissä vanhempaintapaamisissa. Ryhmäytyspäivät toteutetaan yhteistyössä Lehtisaaren koulun, oppilashuollon, seurakunnan, luontokoulun ja nuorisopalveluiden kanssa.

Koulujen läheisyydessä olevat leiri- ja luontokohteet ovat suosittuja ryhmäytyspäivän viettopaikkoja. Tikkakosken yhtenäiskoulun ryhmäytymispäivää vietetään leirimaja Sarpatissa ja Huhtasuolla alueen vapaa-ajanviettopaikoissa, toimintapuistossa, nuorisotilalla ja frisbeegolf-radalla. Palokan ja Viitaniemen koulujen seitsemäsluokkalaiset suuntaavat Tuomiojärvellä sijaitsevaan Lehtisaareen ja korpilahtelaiset Mutasen leirikeskukseen Päijänteen rannalle.

Kuokkalan yhtenäiskoulun seitsemäsluokakalaiset tekevät erilaisia toiminnallisia tehtäviä ulkona, kierrellen eri puolilla Kuokkalaa. Vaajakosken ja Vaajakummun yhtenäiskoulujen seitsemäsluokkalaisten ryhmäytymispäivä toteutetaan Vaajakosken uudella nuorisotilalla ja Vaajakosken kirkolla. Mankolan yhtenäiskoulu toteuttaa ryhmäytyksen itse ja yhtenäiskoulun seiskaluokkalaiset tulevat tutustumaan nuorisotilaan myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja:
vastaava nuorisonohjaaja Marjatta Saikkonen, nuorisopalvelut, p. 014 266 4219
vastaava nuorisonohjaaja, Satu Paasonen, nuorisopalvelut, p. 014 266 7524
vastaava nuorisonohjaaja Pia Santa, nuorisopalvelut, p. 014 266 4863

14.8.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje