Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän rakennus- ja ympäristöjaoston päätöksiä 15.8.2017

Jyväskylän rakennus- ja ympäristöjaoston päätöksiä 15.8.2017

Rakennus- ja ympäristöjaoston kokouksessa 15.8.2017 käsiteltiin muun muassa maa-aineslupia.

Simla Ky:lle maa-aineslupa hiekan ja soran ottamiseen

Rakennus- ja ympäristöjaosto myönsi Simla Ky:lle maa-ainesluvan hiekan ja soran ottamiseen 10 vuoden ajalle Tikkakoskella tiloille Sorahakala, Sorasto ja Lisä-Sorala.

Kyseessä on olemassa oleva ottamisalue, joka sijaitsee Tikkakosken keskustasta kolme kilometriä itään. Alue rajautuu pohjoisessa Tikkakoski–Leppävesi-maantiehen ja itäpuolella Kuokanjokeen. Kaivualueen pinta-ala on 6,4 hehtaaria. Ottomäärä määrittyy jaoston päättämän, haettua ottotasoa ylemmän ottotason mukaisesti. Alueella on tarkoitus valmistaa myös multaa seulomalla. Alue on I-luokan pohjavesialuetta.

Jyväskylän kaupungille maa-aines- ja ympäristölupa kalliokiven ottoon, louhintaan ja murskaukseen

Rakennus- ja ympäristöjaosto myönsi Jyväskylän kaupungille maa-aines- ja ympäristöluvan kalliokiven ottoon, louhintaan ja murskaukseen tilalle Koivukorpi. Samalla myönnettiin lupa aloittaa toiminta ennen maa-aines- ja ympäristöluvan lainvoimaisuutta.

Alue sijaitsee Seppälänkankaalla Rekkamiehentien varressa Läntisen Palokärjen asemakaavan korttelissa 20 noin 700 metriä Tyyppälänjärven itäpuolella. Louhinta ja murskaus liittyvät asemakaavakorttelin esirakentamiseen. Lupa myönnettiin 1,5 vuoden ajalle 270 000 kuutiometrin kokonaisottomäärälle 5,5 hehtaarin suuruiselle alueelle. Toimintaa on ympärivuotisesti.

Kaikki kokouksen päätökset tehtiin esitysten mukaisesti.

Kokouksen esityslistan liitteineen voi lukea osoitteessa osoitteessa http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=5047 (materiaali on pdf-tiedostomuodossa).


Lisätietoja:
- rakennus- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Tuija Elina Lindström, p. 040 937 8772, tuija.lindstrom@[at]jkl.fi
- ympäristöjohtaja Päivi Pietarinen, p. 014 266 5166, paivi.pietarinen[at]jkl.fi

15.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje