Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän taidemuseon syksyn ohjelmassa jatkuvat avoimet pajat, perjantaiporinat ja opastukset

Jyväskylän taidemuseon syksyn ohjelmassa jatkuvat avoimet pajat, perjantaiporinat ja opastukset

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttely innostaa tekemään tulkintoja ja jakamaan niitä muiden kanssa tapahtumissa. Perjantaisin museoon on vapaa pääsy, kuten myös avoimeen pajaan, perjantaiporinoihin ja opastuksille.

Perjantaiporinat pyörähtävät taas käyntiin 25.8. Tapaamisissa voit hörpätä kupin kahvia kulttuuriluotsin seurassa ja keskustella taiteesta rennosti muiden taiteesta kiinnostuneiden kävijöiden kanssa.
Avoin paja on aloittanut jo syyskauden toiminnan ja sinne ovat kaikki tervetulleita perjantaisin klo 14–17 toteuttamaan kuvia mieleisellään tekniikalla. Avoimessa pajassa on ohjaaja innostamassa työskentelyyn, se sopii kaikenikäisille tekijöille ja työskentely on ilmaista. Voit tulla pajaan näyttelykierroksen päätteeksi vaikka ystävän tai lasten kanssa.

VTS-vertaisopastusten ryhmä kokoontuu perjantaisin syksyn aikana neljä kertaa 25.8. alkaen. VTS-menetelmä tarkoittaa keskustelevaa kuvan tarkastelua ja antaa tilaa jokaisen taiteesta nauttijan omille tulkinnoille. Maksuttomissa vertaisopastuksissa harjoitellaan kuvien tulkintaa rennosti porukassa ja kuullaan muiden tulkintoja.

Kuvataide voi innoittaa myös kirjoittamiseen. Kirjallisuusterapeutti Jarna Pihlajamäen vetämässä luovan kirjoittamisen työpajassa lauantaina 2.9. on vielä muutamia paikkoja vapaana.
Maksulliseen pajaan ilmoittaudutaan sähköisen linkin kautta. Kirjoittamisen pajaan ei tarvita aikaisempaa kokemusta.

Sunnuntaina 3.9. kulttuurisuunnistuksessa taidemuseo on yhtenä maksuttomana rastikohteena klo 12 alkaen.
Tapahtuman aikana on Väreä-yhtyeen ilmaiskonsertti klo 14 alkaen, jossa kuullaan mm. lauluyhtye Rajattoman ja Real Groupin tunnetuksi tekemiä kappaleita.

25.8., 8.9., 22.9., 6.10., 10.11. ja 24.11. klo 14–16
Perjantaiporinat

Kulttuuriluotsit kutsuvat pysähtymään, nauttimaan kupin kahvia, jakamaan näyttely- ja taidekokemuksia sekä verkostoitumaan perjantaiporinoissa!
Porinoissa keskustellaan taiteesta, sekä näyttelyistä että taidekokemuksista laajemminkin. Luotsit ovat olleet mukana tekemässä tulkintoja Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teoksista. Porinoiden aikana he esittelevät lempitaiteilijoita ja -teoksiaan ja nostavat niitä keskusteluun.

pe 25.8., 15.9., 22.9., 6.10. klo 14.30–15.30
VTS - Keskustelevaa kuvan tarkastelua

Visual Thinking Strategies tarkoittaa keskustelevaa kuvantarkastelua. Vertaisopastuksissa harjoitellaan VTS-menetelmän käyttöä.
Voit osallistua opastuksiin yleisönä tai harjoitella itse opastamista. Ei ennakkoilmoittautumista.

pe 11.8.–6.10. klo 14–17
Avoin paja

Taidemuseon Taikatila on avoinna kaikille kuvan tekemisestä kiinnostuneille. Mukaan voivat tulla perheet, lapset ja isovanhemmat, koululaiset, opiskelijat, työttömät, työssä käyvät ja eläkeläiset.
Paikalla on vertaisohjaaja innostamassa kokeiluun ja värileikkeihin. Ei edellytä aikaisempaa osaamista. Tule rohkeasti kokeilemaan, saatat yllättyä!

la 2.9. klo 11–16,
Luovan kirjoittamisen työpaja Taiteen äärellä sanallistettua

Yksi sana, sata sanaa. Yksi kuva, sata katsetta. Yksi katse ja tuhat tunnetta. Kohdattu ja koettu. Taiteen äärellä sanallistettua -työpajoissa kuljetaan intuitiivisesti taiteen keskellä, rinnalla ja sisässä.
Pysähdytään hetkeen ja annetaan itsemme nähdä, kuulla, tuntea, aistia, hämmästyä, muistaa ja aavistaa. Ohjaajana FM, elämäntarina- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, sanataiteilija Jarna Pihlajamäki.
Mukaan mahtuu 15 osallistujaa, hinta 25 €. Ilmoittautuminen ja mahdollinen peruutus https://www.lyyti.in/luovakirjoittaminen_syksy2017

su 3.9. klo 12–16, kulttuurisuunnistus, vapaa pääsy museoon koko päivän
su 3.9. klo 14 Lauluyhtye Väreä: Noita laulan joita taian
Väreä on jyväskyläläinen Tanssiteatteri Krampin piiristä ponnistanut lauluyhtye, joka aloitti toimintansa 2012. Lauluyhtyeeseen kuuluvat Miia Elivuo, Elsa Kalervo, Markus Linja, Pirkka Ruokolainen ja Vilja Ruokolainen. Väreän ohjelmisto on sekoitus perinteistä ja uudempaa kevyttä musiikkia lauluyhtyeelle sovitettuna. Konsertissa kuullaan mm. Lauluyhtye Rajattoman ja The Real Groupin tutuksi tekemää musiikkia. Kulttuurisuunnistus: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/suunnistus

Syksyn muu ohjelma löytyy verkosta osoitteesta www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:

Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi
Jyväskylän taidemuseo
Holvi
Kauppakatu 23
Avoinna ti–su 11–18
Pääsyliput 6€ / 3€, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille,
taide- ja museoaineiden opiskelijoille sekä perjantaisin kaikille.

17.8.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje