Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sepänkeidas-yhteisötaideteoksen avajaiset Jyväskylässä maanantaina 21.8.

Sepänkeidas-yhteisötaideteoksen avajaiset Jyväskylässä maanantaina 21.8.

Sepänpuiston viheralueelle sekä viereisiin alikulkutunneleihin sijoittuvan Sepänkeidas-yhteisötaideteoksen avajaiset pidetään ensi maanantaina 21.8. kello 12.00 Sepänaukiolla. Avajaissanat lausuu kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja teoksen esittelee maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski. Tilaisuudessa kuullaan myös Jyväskylän venäläisen ystävyyskaupungin Jaroslavlin tervehdys sekä koululaisten musiikkiesitys.

Taideteos on toteutettu Sepänkadun, Rajakadun ja Nisulankadun risteysalueen kadunparantamisen yhteydessä. Taideteoksia on ollut tekemässä yhteensä reilut 200 oppilasta Jaroslavlin taidekoulu Canzonesta sekä Keski-Palokan koulusta, Tikkalan koulusta ja Puistokadun päiväkotikoulusta.

Taideprojekti on osa Jyväskylän ja Jaroslavlin ystävyyskaupunkitoimintaa. Taideteos avataan hieman keskeneräisenä, jotta Jyväskylässä vierailevat jaroslavlilaiset taidekoululaiset pääsevät myös osallistumaan avajaisiin. Tämän vuoden kesäkuussa suomalaisia koululaisia ja taiteilijoita vieraili vastaavasti Jaroslavlissa.

Vastuutaiteilijoina koululaisten ohjauksessa ovat olleet Pertti Karjalainen, Tuomas Hallivuo, Minja Revonkorpi sekä Johanna Pisto. Teoksesta valmiina on kokonaisuudessaan uuden alikulkutunnelin teokset sekä osa pylvästeoksista. Vanhan alikulkutunnelin teoksen tausta on maalattu, mutta itse mosaiikkiteokset tehdään vasta tänä syksynä Puistokadun päiväkotikoulussa. Pylväistä kahdeksan on pystyssä avajaisissa, loput kymmenen asennetaan lokakuuhun mennessä.

Jo valmiit osuudet on tehty Keski-Palokassa ja Tikkalassa viime lukuvuoden aikana, ja tänä syksynä tehdään pylväitä vielä Keski-Palokassa ja vanhan alikulkutunnelin mosaiikkiteoksia Puistokoululla.

Taideteosten aihepiirit on ammennettu suomalaisesta luonnosta. Kokonaisteoksen teemana ovat vuodenajat: uudessa alikulkutunnelissa on vuodenaikoina kevät ja talvi, vanhassa alikulkutunnelissa kesä ja syksy.

Sepänkeidas on osa Jyväskylän keskustaa kiertävää viheraluevyöhykettä eli Kehä Vihreää. Sepänkeitaan toteutus on Kehä Vihreän Suomi 100 -juhlavuoden hankkeen toinen pääprojekti. Toinen osa hanketta on Tourujoen puiston rakentaminen.


Lisätietoja: maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi

17.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje