Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän uusiutuvan energian käyttöä mahdollista kasvattaa merkittävästi

Jyväskylän uusiutuvan energian käyttöä mahdollista kasvattaa merkittävästi

Jyväskylä kaupungille laaditun uusiutuvan energian kuntakatselmuksen mukaan kaupungissa on suuria mahdollisuuksia uusiutuvan energian lisäämiseen. Katselmuksen tuloksena esitettyjen toimenpiteiden toteuttamisella voitaisiin kaupungin uusiutuvan energian osuus nostaa jopa 75 prosenttiin käytetyistä energianlähteistä, kun nykyisin se on 35 prosenttia.

Toimenpiteissä huomioitiin merkittävimmät uusiutuvan energian lisäämismahdollisuudet, kuten öljylämmityksestä uusiutuvaan energiaan siirtyminen sekä kaupungin omistamissa että koko alueen rakennuksissa, uusiutuvan energian edelleen lisääminen sähkön ja kaukolämmön tuotannossa sekä aurinkoenergian ja liikenteen uusiutuvien energiamuotojen edistäminen. Näistä useita toteutetaan jo kaupungissa.

Pitkällä aikavälillä uusiutuvien energianlähteiden potentiaali voi Jyväskylässä kattaa energiankulutuksen lähes kokonaan, kun uusiutuvan energian mahdollisuudet hyödynnetään maksimaalisesti alueen energiantuotannossa, rakennuksissa ja liikenteessä.

Uusiutuvan energian kuntakatselmuksen Jyväskylän kaupungille laati Benet Oy. Katselmus kattaa koko kaupungin alueen ja se laadittiin Motiva Oy:n kehittämää sisältömallia hyödyntäen.

Katselmuksessa painotettiin Jyväskylän kaupungin resurssiviisauden tavoitteiden saavuttamiselle keskeisiä aihealueita ja kaupungille havaittuja potentiaalisimpia uusiutuvan energian lisäämismahdollisuuksia. Katselmus tuo esille alueen uusiutuvan energian käytön nykytilan ja potentiaalit sekä pyrkii ohjaamaan uusiutuvan energian lisäämisen toimenpiteitä potentiaalisimpiin kohteisiin.

Uusiutuvan energian kuntakatselmuksen laadinta toteuttaa osaltaan Jyväskylän kaupungin nykyistä kauden 2017–2025 energiatehokkuussopimusta sekä sitä vastaavia aiempia sopimuksia. Lisäksi kaupunki on sitoutunut tavoittelemaan resurssiviisautta ja laatinut tiekartan, jossa tavoitetilaksi on asetettu hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030 ja hiilineutraali liikenne vuonna 2050.


Lisätietoja:
- tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, Jyväskylän kaupunki, p. 040 565 3066, pirkko.melville[at]jkl.fi
- toimitusjohtaja Asko Ojaniemi, Benet Oy, Keski-Suomen Energiatoimisto, p. 040 558 6962 info[at]benet.fi

18.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje