Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Paris – North Cape Photo Adventure -valokuvauskilpailun voittajat valittu Jyväskylässä

Paris – North Cape Photo Adventure -valokuvauskilpailun voittajat valittu Jyväskylässä

Paris – North Cape Photo Adventure -valokuvauskiertueen yhteydessä järjestettävien valokuvauskilpailujen voittajat julkistettiin Jyväskylän kaupungintalolla perjantaina 18.8. Kansainvälisen, kiertueeseen liittyvän valokuvauskilpailun voittajaksi valikoitui sisukkaalla lapsikuvallaan ranskalais-ukrainalainen tiimi Sasha, Darya ja Veronika Korzhenko. Toiselle sijalle ylsi lennokkaalla vesikuvallaan ranskalainen tiimi Florence Laugier ja Laetitia Sienne. Kolmannen sijan puolestaan vei Petäjäveden kirkko -kuvallaan ukrainalainen tiimi Oleg Mitiukhin, Oksana Mitiukhina, Volodymyr Holubnychyi ja Natalia Hulubnychya.

Jyväskylän pysähdyksen yhteydessä 17.–18. elokuuta järjestettiin myös paikallisille harrastajille ja ammattilaisille avoin, Keski-Suomi-aiheinen valokuvauskilpailu Jyväskylä Photo Trophy. Paikallisen valokuvauskilpailun voitti lammaskuvallaan Petra Kataja-aho.

Kuvauskilpailun aiheena oli Keski-Suomi ja erityisesti sen luonto. Sekä kansainvälisillä että paikallisilla kuvaajilla oli vuorokausi aikaa ottaa kuvia, jotka kuvauksen ja valokuvien parissa työskentelevä raati arvioi.
– Voittajatyöt erottuivat muista. Vaikka taso oli kirjava, niin voittajatyöt olivat oivaltavia ja teknisesti laadukkaita, arvioi kilpailuraadin jäsen, Keskisuomalaisen kuvatuottaja Hanna Marjanen.
– Vaikka taso oli vaihteleva, niin voittajatyöt olivat kuitenkin jopa yllättävän hyviä, pohtii raadin toinen jäsen, valokuvaaja Keijo Penttinen.
Samaa mieltä on myös A-lehtien kuvatoimituksen kuvaaja Kari Kaipainen.
– Voittajatyöt erottuivat hyvin selkeästi.

Kansainvälisen kilpailun kolme parasta kuvaa ja suomalaisen kilpailun voittajakuva ovat ladattavissa median käyttöön osoitteesta: http://kuvat.jyvaskyla.fi/public.do?main_action=displayFolder.do%3furi%3dhttp%3a%2f%2fwww.profium.com%2farchive%2fFolder-ECC23A39-256D-1B2E-F4EF-07229C3CFD20.
Kansainvälisen kilpailun kaikki voittajakuvat löytyvät myöhemmin osoitteesta: http://www.pariscapnord.com/live/jyvaskyla-photo-trophy/.

Visit Jyväskylä, Stopover Keski-Suomi -hanke sekä Virtaa vientiin ja verkostoihin -hanke hyödyntävät valokuvauskilpailusta saatuja eriteemaisia valokuvia alueen kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa. Parhaat Keski-Suomesta kuvatut otokset ovat esillä myös kirjastossa Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä.

Paris – North Cape Photo Adventure on 18. kerran järjestettävä valokuvauskiertue, jonka osallistujat matkaavat joukkueina autoillaan Pariisista Norjan kautta Nordkappiin ja Suomen kautta takaisin Pariisiin. Kiertue alkoi 25. heinäkuuta ja kestää kuukauden. Osallistujat ottavat matkalta valokuvia ja raportoivat matkastaan eri tiedotusvälineille. Tämän kesän kiertueelle osallistuu 70 henkeä pääosin Ranskasta, mutta myös Belgiasta, Ukrainasta ja Venäjältä. Suomessa yhteistyökumppaneita ovat Jyväskylän ja Helsingin kaupungit.

Lisätietoja:
-kansainvälisten yhteyksien päällikkö Kirsi Kesänen, Jyväskylän kaupunki, kirsi.kesanen[at]jkl.fi, p. 050 325 5110
-projektipäällikkö Päivi Heikkala, Stopover Keski-Suomi -hanke/Keski-Suomen kauppakamari, paivi.heikkala[at]visitcentralfinland.com, p. 050 304 8467
-projektipäällikkö Suvi Ahonen, Virtaa Vientiin ja verkostoihin -hanke/JAMK, suvi.ahonen[at]jamk.fi, p. 050 4328 725

18.8.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje