Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstamin luento torstaina 31.8. aloittaa Jyväskylän taidemuseon syksyn luentosarjan

Antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstamin luento torstaina 31.8. aloittaa taidemuseon syksyn luentosarjan

Jyväskylän taidemuseon Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn luentosarjan aloittaa Wenzel Hagelstamin luento taiteesta sijoituskohteena torstaina 31.8. klo 16.30-17.30.
Wenzel Hagelstam on televisiosta tuttu antiikkialan asiantuntija, joka perusti oman antiikkiliikkeen 1973. Hän on julkaissut antiikkiaiheisia teoksia ja toiminut aktiivisesti Suomen vanhimmassa huutokauppakamarissa. Luentosarja jatkuu 14.9., jolloin tutustutaan Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyyn historian silmin Aino Heikkilän seurassa. Tutkijoiden yössä 29.9. perehdytään taideteosten tutkimukseen taidehistorian, fysiikan ja kemian avulla. Torstaina 5.10. keskustellaan taiteen arvosta ja arvotaiteesta yritysten keräilypolitiikan näkökulmasta. Luennoille on vapaa pääsy.

Antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstam luennoi Jyväskylän taidemuseossa.
Kuvassa antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstam.

Torstaina 31.8. klo 16.30–17.30
Luento: Taide sijoituskohteena, antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstam
Wenzel Hagelstam on televisiosta tuttu antiikkialan asiantuntija, joka perusti oman antiikkiliikkeen 1973. Hän on julkaissut antiikkiaiheisia teoksia ja toiminut aktiivisesti Suomen vanhimmassa huutokauppakamarissa. Luennolle on vapaa pääsy.

Torstaina 14.9. klo 16.30–17.30
Katsaus näyttelyyn historioitsijan silmin, Jyväskylän yliopisto-opiskelija Aino Heikkilä
Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyssä on Wäinö Aaltosen veistos Suomen neito, Eero Järnefeltin muotokuva Rudolf Waldénista, joka oli Yhtyneiden Paperitehtaiden perustaja ja välirauhan ajan puolustusministeri, kansallismaisemat Koli ja Imatrankoski, Aukusti Tuhkan maalaus Kollaanjoki, Aimo Tukiaisen kiviveistos Evakkolapset sekä monia muita teoksia, joista voi löytää viittauksia Suomen historiaan tai joita voi tulkita Suomen historian näkökulmasta. Millaisia löytöjä tekee historian ja kirjallisuuden opiskelija Aino Heikkilä, jonka pro gradu -työ käsittelee sotilaiden päihteiden käyttöä toisessa maailmansodassa? Luento järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Kansalaisopiston kanssa.

Perjantaina 29.9. klo 16.30–17.30
Research Centre for Art, RECENART esittäytyy, toimitusjohtaja Tiina Koivulahti ja materiaalianalyytikko FT Juhani Huuskonen
Jyväskylän yliopiston kanssa yhteistyössä toimii maassamme ainutlaatuinen yritys, jossa taideteoksia tutkitaan taidehistorian, fysiikan ja kemian avulla. Pigmenttianalyysien, optisten menetelmien ja kuvantamismenetelmien avulla paljastuvat niin taideväärennökset kuin pinnan alla piilossa olevat maalauksetkin. Tilaisuudessa esitellään miten RECENART toimii, keitä ovat sen asiakkaat ja miten tutkimusta voidaan tehdä mobiililaboratorion avulla. Esittely on osa Tutkijoiden yö ja Valon kaupunki -tapahtumia.

Torstaina 5.10. klo 16.30–18.30
Taiteen arvo, arvotaide -keskustelutilaisuus
Keskustelijoina kokoelmapäällikkö Tarja Talvitie Gösta Serlachiuksen museosta, Anna-Maria Wiljanen UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiöstä ja intendentti Nina Zilliacus Villa Gyllenbergin taidemuseosta. Puheenjohtajana taidehistorioitsija FT Teija Luukkanen-Hirvikoski, jonka väitöskirja käsittelee yritysten taidekokoelmia Suomessa. Mitkä ovat yritysten keräilypolitiikat, taiteen esittämisen käytännöt ja merkitykset elinkeinoelämässä. Keskustelussa tarkastellaan millä perusteella säätiöt hankkivat taidetta, millaista taidetta kokoelmiin hankitaan ja miten teoksia käytetään.

Lisätietoja
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen@jkl.fi

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
Avoinna ti–su 11–18
p. 014 266 4391

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyyn liittyvä ohjelma löytyy taidemuseon verkkosivuilta http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/nayttelyt/tapahtumat
Oheisohjelmaan on vapaa pääsy ellei toisin mainita.

21.8.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje