Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläisillä nuorilla mahdollisuus hakea mukaan EVS-vaihtoon ulkomaille

Jyväskyläläisillä nuorilla mahdollisuus hakea mukaan EVS-vaihtoon ulkomaille

Jyväskylän nuorisopalvelut on mukana Euroopan komission Youth in Action –ohjelmassa, jonka kautta 17-30-vuotiailla jyväskyläläisillä nuorilla on nyt mahdollisuus lähteä European Voluntary Service (EVS) -vapaaehtoistyöhön Saksaan ja Unkariin. Vaihtoon haetaan ottamalla yhteyttä nuorisopalvelujen yhteyshenkilö Tanja Drabczykiin, puh. 014 266 1982 tai tanja.drabczyk@jkl.fi. Hakea voivat Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluissa mukana olleet, vapaaehtoistyöstä ulkomailla kiinnostuneet 17–30-vuotiaat nuoret. Kaikki hakijat haastatellaan ja valinnat tehdään yhteistyössä vastaanottavan organisaation kanssa. Jyväskylästä vapaaehtoistyöhön ulkomaille voidaan lähettää yhteensä 12 nuorta kaksi vuotta kestävän hankkeen aikana. Vapaaehtoistyön jaksojen pituudet vaihtelevat 6 kuukaudesta 12 kuukauteen.

EVS on osa Euroopan komission Youth in Action –ohjelmaa, joka rahoitetaan pääosin Erasmus+ -tuella. Vapaaehtoistyö on palkatonta ja kokopäiväistä. Osallistujat saavat EVS-vaihtojaksosta Youthpass-todistuksen. Jyväskylän nuorisopalveluissa on työskennellyt EVS-vapaaehtoistyöntekijöitä Saksasta ja Unkarista vuosina 2014 ja 2016.

Lähtö- ja paluuvalmennus jokaiselle lähtijälle

Kaikki EVS-vaihtoon mukaan valitut lähtijät osallistuvat neljä kuukautta kestävään lähtövalmennukseen, jossa keskitytään oman ja kohdemaan kulttuurin ymmärryksen lisäämiseen, kielitaidon vahvistamiseen ja käytännön asioiden järjestelyihin sekä Suomessa että kohdemaassa. Lähtövalmennus on käytännössä muun muassa vapaaehtoistyötä monikulttuurisissa ympäristöissä, taide- ja luontolähtöisiä harjoitteita oman kulttuuri-identiteetin ja vahvuuksien löytämisessä sekä kielivalmennusta. Tarvittaessa on mahdollista etukäteen tehdä tuetusti valmisteluvierailu tulevaan vapaaehtoispaikkaan. EVS-jakson aikana yhteyttä pidetään nuoreen ja vapaaehtoispaikan yhteyshenkilöön. Kohdemaassa EVS-vaihtoon osallistuja saa myös paikallisen mentorin. EVS-jakson jälkeen vapaaehtoistyössä ollut nuori osallistuu kuukauden mittaiseen paluuvalmennukseen, jossa puretaan kokemuksia, toimintaan kokemusasiantuntijana ja tehdään jatkosuunnitelmia.

Lisätietoja
työvalmentaja Tanja Drabczyk, nuorisopalvelut, nuorten taidetyöpaja, puh. 014 266 1982

21.8.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje