Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian syyskauden avajaiset 6.9. juhlistavat 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen liittoa

Jyväskylä Sinfonian syyskauden avajaiset 6.9. juhlistavat 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen liittoa


Tuomas LehtoJyväskylä Sinfonia avaa syyskautensa Kaikuja Galántasta -konsertilla keskiviikkona 6.9. Jyväskylän teatteritalolla klo 19. Ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa juhlistetaan satavuotiasta Suomen Muusikkojen liittoa, jonka kunniaksi Uljas Pulkkis on säveltänyt uuden tilausteoksen Luonnontiede – konsertto sopraanolle, sellolle ja orkesterille. Teos esitetään syksyn aikana usean orkesterin konsertissa, ja Jyväskylä Sinfonia sai kantaesityksen kunnian. Pulkkisin teoksen sopraanosolistina nähdään Tiina-Maija Koskela ja sellosolistina Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Lehto (kuvassa).

Lehdon taidoista saadaan nauttia myös toisessa teoksessa, kun ohjelmassa on Aarre Merikannon sellokonsertto nro 2. Konsertissa kuullaan myös Joseph Haydnin sinfonia nro 38, lisänimeltään ”Kaiku” sekä Zoltán Kodályn unkarilaista kansanmusiikkia hehkuva Tansseja Galántasta.

Syksyn taiteilijatapaamiset käynnistyvät runsaalla vierasjoukolla

Syyskauden ensimmäisessä taiteilijatapaamisessa on vieraina poikkeuksellisen suuri väkijoukko. Solistien Tiina-Maija Koskelan ja Tuomas Lehdon lisäksi paikalla ovat säveltäjä Uljas Pulkkis, Suomen Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen, varapuheenjohtaja Patrik Stenström sekä Jyväskylä Sinfonian viulisti Heta Forstén, joka on kuulunut Muusikkojen liiton hallitukseen vuosien ajan. Taiteilijatapaaminen alkaa klo 18.15 kulmalämpiössä ja siihen on vapaa pääsy.


Lue lisää konsertista
Ville Matvejeff
Tuomas Lehto
Suomen Muusikkojen liitto
Kuvapankki

Liput:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

24.8.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje