Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vastaa kyselyyn Jyväskylän metsien hoidosta viimeistään 10.9.

Vastaa kyselyyn Jyväskylän metsien hoidosta viimeistään 10.9.

Jyväskylän kaupungin kaupunkirakenteen toimiala on avannut verkkokyselyn, jolla kartoitetaan jyväskyläläisten näkemyksiä kaupungin omistamien metsien hoidosta. Kysely on avoinna 10.9. asti, ja se löytyy osoitteesta https://maptionnaire.com/fi/2981.

Kysely liittyy kaupungin metsäohjelman laatimiseen. Kyselyn avulla kerätään tietoa siitä, mitä arvoja asukkaat näkevät kaupungin metsissä, miten he käyttävät metsiä sekä mitä asioita tulisi asukkaiden mielestä painottaa metsien hoidossa.

Metsäohjelmaa laaditaan yhteistyöryhmässä, jossa on laaja edustus eri sidosryhmistä, ja tarkoituksena on metsien eri käyttömuodoista sopiminen parhaaseen mahdolliseen tietoon perustuen. Tavoitteena on luoda johdonmukaiset ja selkeät ohjeet siitä, kuinka virkistys-, suojelu- ja talousmetsissä toimitaan niiden tuottamia tärkeimpiä arvoja edistäen.

Asukaskyselyn tuloksia hyödynnetään metsäohjelman laadinnan jatkotyössä. Metsäohjelman sisällön kokoaminen alkaa loppusyksystä, jolloin laaditaan linjaukset siitä, miten ja millä painotuksilla kaupungin metsiä tulisi hoitaa tulevaisuudessa. Tavoitteena on, että ohjelma valmistuu alkuvuodesta 2018.

Jyväskylän kaupunki omistaa metsiä noin 8600 hehtaaria, josta ulkoilu- ja virkistysmetsiä sekä lähimetsiä on yhteensä 3350 hehtaaria, arvo- ja suojelumetsiä 1400 hehtaaria sekä talousmetsiä 3750 hehtaaria.

Metsäohjelmasta löytyy lisätietoa osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/metsat/metsaohjelma.


Lisätietoja: maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi

24.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje