Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin avustusta voi hakea taloyhtiöiden hissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin

Jyväskylän kaupungin avustusta voi hakea taloyhtiöiden hissien rakentamiseen ja esteettömyyskorjauksiin

Jyväskylän rakennus- ja ympäristölautakunta on muuttanut kaupungin hissiavustuksen hissi- ja esteettömyysavustukseksi. Avustusta voidaan myöntää kerrostalohissin rakentamiseen asunto-osakeyhtiömuotoisille asuinrakennuksille, joissa on vähintään kolme kerrosta ja joiden porrashuoneessa ei ole ennestään hissiä.

Avustusta voidaan myöntää myös asunto-osakeyhtiömuotoisille asuinrakennuksille sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy esteettömästi asuinrakennuksen ulkopuolelta asuinrakennukseen, siinä oleviin asuintoihin ja yhteistiloihin.

Avustus myönnetään kulloinkin käytettävissä olevan määrärahan puitteissa ARAn (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus) hyväksyttyä hankkeen kustannukset ja myönnettyä hankkeelle valtion hissiavustuksen tai esteettömyysavustuksen.

Kaupungin hissi- ja esteettömyysavustus maksetaan toteutuneiden kustannusten mukaan. Avustuksen määrä on enintään 10 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. Pienin myönnettävä avustuksen määrä esteettömyyskorjauksiin on kuitenkin 500 euroa.


Lisätietoja:
- asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019, eija.kuokkanen[at]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakennepalvelut/asuntotoimi/hissirakentaminen

28.8.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje